10 briljantnih serija koje su zavele svijet. Koje ste pogledali?

Mori vas glad za serijama, a nikako da je utažite? U ovom trenutku, bez obzira na to gdje se nalazili, možete pratiti najnovije serije koje su postigle svjetsku slavu. Pickbox ima sve što jednom obožavatelju serija može zatrebati ove zime, bez obzira hoće li biti hladna i mračna ili će vam dopustiti da malo izvirite van.

Najbolje od povijesnih spektakla i drama

10. Vikinzi/ Vikings

Jedan od jačih aduta ove sezone krvava je saga o nordijskim osvajačima koji već stoljećima podjednako intrigiraju i povjesničare i obične ljude željne neobičnih znanja. Vikinzi plove već pune četiri sezone, prikupljaju sjajne kritike sa svih strana, a vas neće razoružati mačevima, nego brutalnom i krvavom radnjom na svome putu prema osvojenju Europe. Peta sezona stiže 30.11., a sudeći po traileru, očekuje vas neizmjerna količina divno upakiranog barbarstva.

9. Poldark/ Poldark

Romantik ili ne, priču o seksi rudaru koji golih prsa jaše cornwallskim brežuljcima nećete htjeti propustiti. Serija Poldark priča priču o Rossu Poldarku, britanskom junaku koji se vratio iz  američkog rata za neovisnost, pronašao svoju djevojku zaručenu za drugoga, imanje uništeno, a prilike očajne. Poldark je rezultat ekranizacije romana Winstona Grahama, britanskog pisca koji je stvarao nakon Drugog svjetskog rata, a trenutno na raspolaganju možete pronaći kompletne četiri sezone. Poldark za nježnije duše pripovijeda seksi stranu povijesti.

8. Posljednja truba/ The Last Post

Jedna od posljednjih BBC-jevih drama je serija koja je nastala prema dječjim sjećanjima nagrađivanog britanskog scenarista i dramaturga Petera Moffata. Serija je smještena u šezdesete godine prošlog stoljeća, a pratimo britanske obitelji koje s vojskom žive u Jemenu, udaljenom izdanku odumirućeg britanskog carstva. Serija će vas se dojmiti kao zanimljiv miks pustinjske vrućine, oružanih operacija, ali i buđenja seksualnih sloboda, polka bikinija i neopterećenih trenutaka uz glazbu i piće.

Kriminalne radnje koje će vas zavesti

7. Povrh jezera: Kineskinja/ Top of the Lake: China Girl

Krimi drama novozelandske redateljice Jane Campion okuplja 3 vrhunska imena iz svijeta glume: Nicole Kidman, Elisabeth Moss i Gwendoline Christie. Nicole je neurotična lezbijka koja voli filozofirati i ima posvojeno dijete, Elisabeth Moss detektivka s bezbrojnim traumama iz mladosti, a novopridružena Gwendoline Christie je policijska partnerica koja radi na slučaju mrtve kineske prostitutke. Radnja serije se odvija u Sidneyju, a u fokusu su lanac prostitucije i ilegalno surogat roditeljstvo.

6. Na dužnosti/ Line of Duty

Jedna od onih serija koje vam vjerojatno svi preporučuju, a rijetko kada možete naletjeti na njezin spomen na portalima svakako je Line of Duty. Serija se bavi antikorupcijskom jedinicom koja istražuje slučaj popularnog i uspješnog detektiva koji je potencijalno umiješan u kriminal Složenost likova i inteligentan tijek radnje nešto je što ovu seriju izdiže iznad prosjeka. Ako ste voljeli kvalitetu i pametne dijaloge Sopranosa ili recimo Žice, voljet ćete i ove obične, ali inteligentne ljude koji rješavaju kompleksne policijske zadatke.

5. Deset dana/ Ten days in the Valley

Serija koja govori o ženskoj snazi, ali i mističnom svijetu u kojem je sve obavijeno tajnama i podvalama, jedan je od top aduta ove sezone. Glavnu ulogu ove prevrtljive drame drži Kyra Sedgwick koja se pojavljuje kao scenaristica popularne policijske serije i samohrana mama, a serija se fokusira na dramatičan događaj – nestanak njezine maloljetne kćeri. Paralelno s privatnim svijetom protagonistice pratimo priču o policijskoj seriji koja se bavi korupcijom u policiji u Los Angelesu.

Humor na švedski i štreberski način

4. Švedski krelci/ Swedish Dicks

Jedna od zanimljivijih komedija sezone je i Švedski krelci, serija o dvojici nespretnih detektiva koji su iz Švedske potegli sve zbog Los Angelesa gdje imaju detektivsku agenciju. Radnja komedije započinje kada se bivši kaskader Ingmar (svaka slučajnost s redateljem Bergmanom je namjerna) susretne s DJ-om Axelom i kada njih dvojica odluče postati partneri. Vrijedno spomena je i to da se u seriji kao duh pojavljuje i Ingmarov prijatelj i kolega kaskader Tex, čiju ulogu utjelovljuje Keanu Reeves.

3. Con Man/ Con Man

Ako ste početkom 2000-ih bili vjeran fan sada već kultne serije Firefly, bit će vam drago da su se dvojac Alan Tudyk i Nathan Fillion vratili u velikom stilu, u komediji Con Man koja nastala kao kruna njihovog dugogodišnjeg obilaženja SF konvencija. Zanimljivo je to da su Tudyk i Fillion snimili seriju nezavisne produkcije za ljubitelje SF žanra te su za pomoć preko Kickstarter kampanje zatražili 400 tisuća dolara (na kraju su uspjeli skupiti preko 3 milijuna dolara). Radnja se vrti oko bivše SF zvijezde Wraya Nerelyja koji, ljubomoran na svoga prijatelja koji je postao velika zvijezda, utjehu potraži u SF konvencijama gdje je još uvijek velika zvijezda.

Nešto staro i nešto aktualno

2. Vruć Vetar

Za ljude s ovih prostora vjerojatno ne postoji ništa bolje i smješnije od starih jugoslavenskih serija. Serija Vruć vetar emitirala se 1980. godine, u glavnoj ulozi je legendarni Ljubiša Samardžić, a ako se ne sjećate ničega iz ove komedije, vjerojatno niste zaboravili Šurdinu mrežastu kapicu i nezaboravnu hit pjesmu „A sad adio.“ Ova serija će vam sjajno sjesti i vratiti duh nekih prošlih vremena.

1. Gazda/ Boss

Svaka podudarnost ove američke serije s našim domaćim Gazdom je slučajna, ali ovo je priča u kojoj ćete za promjenu uživati. Gazda iz ove serije je Kelsey Grammer – popularni Frasier koji je iz uloge psihijatra uskočio u ulogu gradonačelnika Chicaga koji je u početnom stadiju demencije. Serija ima brutalno dobre ocjene, Zlatni globus, a sam Grammer kaže da mu je ova uloga najdraža u cijeloj karijeri. Zaboravite na gazdu i gledajte Gazdu!

Sve navedene serije dostupne su uz Magentu 1, u Pickbox ponudi koja je uključena u MAX3 Premium paket, a gledati ga možeš već uz 50% popusta na 12 mjeseci!

Komentiraj

Komentara