10 najboljih BBC-jevih likova prema glasovima gledatelja

BBC nam kroz godine donosi vrhunski televizijski sadržaj i nezaboravne likove među kojima je teško odabrati favorita. Uzmemo li u obzir kvalitetu BBC-jevih proizvoda, pogotovo trud kojeg kuća ulaže u kreiranje interesantnih, provokativnih i nezaboravnih likova, bez sumnje ćemo imati problem budemo li se morali odlučiti za onog koji nam je najdraži. Koji je BBC-jev serijski lik najvoljeniji na cijelom svijetu, upitao se nedavno i tim BBC Worldwidea, koji je nakon kraćeg razmišljanja pitanje o omiljenom liku iz svojih serijala odlučio postaviti direktno svojim gledateljima. Istraživanje su organizirali na način da su upitali sveukupno 7000 ljudi od 18 do 64 godine koji im je serijski karakter iz široke palete maštovitih likova ove tvrtke najdraži, a odgovori su pristigli iz Australije, Francuske, Njemačke, Indije, Japana, Meksika i Sjedinjenih Američkih Država.

>> GUNPOWDER: KIT HARINGTON JE GLAVNI GLUMAC I PRODUCENT NOVE BBC-JEVE POVIJESNE DRAME

Najomiljeniji BBC-jev lik prema glasovima publike

Nakon zbrajanja glasova gledatelja s raznih krajeva planete, istraživački tim je utvrdio konačnu listu od 10 najomiljenijih likova publike širom svijeta, na čijem se čelu – ne previše neočekivano – pojavio briljantni privatni detektiv Sherlock Holmes kojeg već četiri sezone izvrsno glumi Benedict Cumberbatch. Na prvo su mjesto ovu kompleksnu ličnost doveli prvenstveno glasovi iz Meksika gdje je Sherlock toliko popularan da je zaslužio sveukupno 50 % glasova tamošnje publike, a dobro je prošao i kod indijskog gledateljstva sa 42 % glasova, kao i u Njemačkoj gdje je osvojio 30 % glasova. Serija svoju popularnost duguje i činjenici da se prikazuje u sveukupno 140 zemalja diljem svijeta, a nadamo se da će ovo istraživanje potaknuti ekipu iz Sherlocka na ponovno promišljanje svojih odluka o najvjerojatnijem kraju serijala.

>> SHERLOCK 4: BENEDICT CUMBERBATCH MISLI DA JE SERIJI DOŠAO KRAJ

Obožavani Doktor Who

Drugo je mjesto na listi najomiljenijih BBC-jevih likova zauzeo genijalni Doktor Who kojeg (je) izvrsno glumi(o) škotski glumac Peter Capaldi i to još od davne 2003. godine. Capaldi koji je inače dvanaesti glumac koji je imao čast igrati ulogu ovog popularnog putnika kroz vrijeme, ove je godine, točnije prije nešto manje od mjesec dana, izjavio kako će specijalna epizoda koja će biti prikazana na Božić 2017. ujedno biti i posljednja u kojoj će sudjelovati. Capaldija neće biti lako nadomjestiti, no sumnjamo da će popularnost samog serijala opasti budući da je ideja cijele priče oduvijek i bila ta da se glumci (ili glumice!) koji glume doktora relativno često mijenjaju. Zašto publika obožava ovog lika, provjerite na Pickboxu gdje su još uvijek dostupne sve sezone modernog Doktora Whoa.

>> HOĆE LI NAKON 12 INKARNACIJA NOVI DOKTOR WHO POSTATI – DOKTORICA?

Izgleda da je najveću pobjedu na ovoj listi odnio showrunner Steven Moffat koji radi i na Sherlocku i na Doktoru Whou, a iza potonjeg se na listi najomiljenijih likova nalazi još jedan briljantni detektiv – Luther, kojeg je utjelovio engleski glumac i glazbenik Idris Elba. Četvrto mjesto zauzima legendarni Basil Fawlty iz sitcoma Fawlty Towers, u čijoj je ulozi svojom regularno izvanrednom izvedbom oduševio urnebesni John Cleese. Sljedeći je na redu misteriozni lik The Stiga iz televizijskog showa Top Gear, a slijedi ga Patsy Stone iz humoristične serije Pa to je fantastično! (Absolutely Fabulous), koju je odglumila Joanna Lumley. Sedmo je mjesto pripalo Edmundu Blackadderu iz dobre stare Crne guje (The Black Adder), kojeg je nezaboravno odigrao komičar Rowan Atkinson. Pri kraju se liste nalaze još dva duhovita ženska lika: onaj Hyacinthe Bucket iz humoristične serije Milostiva prije svega (Keeping Up Appearances), u čijoj se ulozi nalazila Patricia Routledge, te onaj vikarice Geraldine Granger iz BBC-jevog sitcoma Vikarica iz Dibleya (The Vicar of Dibley), koju je utjelovila simpatična Dawn French. Posljednje mjesto na listi najomiljenijih likova BBC-jevih serijala zauzeli su kiborški mutanti rase Dalek, također iz megauspješnog Doktora Whoa.

>> 7 NAJBOLJIH EPIZODA MODERNOG DOKTORA WHOA

Top 10 BBC-jevih likova prema glasovima publike

1.  Sherlock Holmes

2. Doktor Who

3. Luther

4. Basil Fawlty

5. The Stig

6. Patsy Stone

7. Edmund Blackadder

8. Hyacinth Bucket

9. Geraldine Granger

10. The Daleks

>> STEVEN MOFFAT: “IZA SVEGA ŠTO STVORIM STOJI PUNO RADA, I PLAKANJA”

Komentiraj

Komentara