10 najboljih crtića s Cartoon Networka

Poplarni televizijski program Cartoon Network obilježio je djetinjstva mnogih klinaca. No ovi crtići nisu samo za djecu, zapravo su iznimno inteligentni i na neki način, može se reći da su nas odgojili. Od nadrealnih Cow and Chicken do curica koje spašavaju svijet Powerpuff Girls – donosimo vam top 10 najboljih crtića s Cartoon Networka!

10. The Marvelous Misadventures of Flapjack

Radnja prati bizarne dogodovštine naivnog dječaka Flapjacka i njegovog podmuklog uzora Captain K’nucklesa s kojim živi u ustima prgavog kita Bubbie. Crtić se često zbog morske tematike i Flapjackovog entuzijazma često uspoređuje sa Spužva Bobom, što je razumljivo ali krivo. Flapjack ima poseban ton i humor uključujući i unikatne tehnike animacije.

9. Adventure Time

Ako ste ikad bili ljubitelj ičega u svome životu (pogotovo fantasya), onda je Adventure Time za vas. Crtić koji je vratio Cartoon Network u spotlight.

8. The Grim Adventures of Billy & Mandy

Morbidni humoristični klasik ujedno i najdraži na popisu. Čudovišta, nesveto, paralelni svemiri i u jedom trenutku i Hogwarts su samo neke od stvari koje čine svemir ovog crtića. Billy i Mandy pobijede Grima (smrt) u okladi nakon čega im on mora biti najbolji prijatelj zauvijek, doslovno.

7. Johnny Bravo

“Hey, there, cutie pants!”

Jedan od onih crtića koji su u potpunosti drugačiji kada ga gledate kao odrasla osoba. Crtić nema ni malo suptilni humor koji nismo primjećivali kao djeca jer nam se nebi mogao ni objasnit. Glavni lik je narcisoidni mamin sin Johnny koji pokušava biti ženskaroš i spektakularno ne uspijeva.

6. Powerpuff Girls

Avanture tri super-junakinje Blossom, Bubbles i Buttercup jedan je od najslađih crtića na Cartoon Newtorku. Poznata pjesma s poznatim stihom “Fighting crime trying to save the world!” često nam se vrti u glavi.

powerpuff

5. Dexterov laboratorij

Mnogo prije nego što je došao serijski ubojica Dexter, na Cartoon Networku nas je zabavljao Dexter sa svojim ludim izumima svojeg tajnog laboratorija. Njegova sestra Diddy je isto super, i bez nje ništa ne bi bilo isto!

dexter

4. Ed, Edd n Eddy

Teško je dočarati riječima koliko su ludi Ed, Edd i Eddy. Ed, Edd i Eddy je crtić koji na spomen izaziva smijeh i prepričavanje legendarnih epizoda. Prema našem mišljenju, Ed je najbolje osmišljeni tupavi lik u povijesti svih crtića.

ed

3. Courage the Cowardly Dog

Legendarni crtić iz doba kad je Cartoon Network pumpao najoriginalnije sadržaje. Courage je mali plašljivi pas koji živi usred ničeg (in the middle of nowhere), sa svojim gazdama Eustaceom i Muriel. Jezive stvari se dešavaju “usred ničega”, i na Courageu je da spasi svoj dom. Nakon 20 godina se i dalje vividno sjećam scena koje su mi ledile žile ili me nasmijavale do suza. Crtić ispod površine krije važne životne lekcije i bavi se bitnim temama.

courage

2. Cow And Chicken

“Mama had a chicken, Mama had a cow, Dad was proud, He didn’t care how!” – jedna od najboljih pjesama ika! Psihodelično, urnebesno i nadrealno – to je sve što se može reći o ovom divu.

cow and chicken

1. Samurai Jack

Tko ne bi želio gledati samuraja koji putuje šarolikim prostranstvima post-apokaliptičnog, futurističkog svijeta kojim vlada moćni demon Aku? Samurai Jack dolazi od tvorca Dexterovog Laboratorija. Još je jedan Emmyjem nagrađeni crtić Cartoon Networka. Prikazivao se od 2001. do 2004.

samurai jack

>> Top 11 crtića balkanskih klinaca

Komentiraj

Komentara