10 najgorih serija u 2016. godini

Za ljubitelje televizije, serijska je retrospektiva krajem prosinca posebno doba godine. Često (pogotovo u zadnjih nekoliko godina) nije lako sastaviti listu najboljih serija u proteklih 365 dana, a 2016. u tom pogledu nije izuzetak, dapače – konkurencija je veća nego ikad budući da se snima sve više i više serija, koje su sve bolje i bolje kvalitete i produkcije. Međutim, nije sve uvijek na najvišoj razini. Ima i onih serija kojih se nećemo rado sjećati, a neke ćemo možda htjeti i zaboraviti što prije. Na tom tragu, ponudit ćemo neslavnu listu 10 najgorih serija godine na zalasku, u nadi da nećemo povrijediti ničije serijske osjećaje.

>> OH, NE! JOŠ JEDNA LISTA TOP 10 SERIJA U 2016.

10. Castle

castle-season-8-season-9-nathan-fillion-stana

Neke bi serije trebale završiti puno prije nego li se to zbilja i dogodi, a Castle je definitivno jedna od njih. Osma sezona jednostavno nije ispunila očekivanja, a najavljivana je i deveta. Međutim, Stana Katic i Tamala Jones odbile su angažman u devetoj sezoni, te je na koncu serija i privedena kraju sredinom svibnja. Sumnjamo da će itko plakati nad odlukama ovih glumica – znamo da mi sigurno nećemo!

9. Crisis in Six Scene

crisisinsixscenes-woodyallen-barber

I sam je Woody Allen, kao tvorac serije, bio iznimno skeptičan i kritičan po pitanju ovog televizijskog eksperimenta (ali on je takav uvijek, pa mu na početku baš i nismo previše vjerovali). Gledajući retrospektivno, bio je apsolutno u pravu. Od umjetnika njegova kalibra očekivalo se mnogo, mnogo više. Dosadnjikavu seriju će se, osim po mnogim kritikama i negativnim ocjenama, pamtiti vjerojatno samo još po fotografiji Woodyja u brijačnici.

>> TOP 10 GLUMAČKIH ZVIJEZDA 2016. GODINE (IMDB)

8. Feed the Beast

feed-the-beast-season-1-key-art-v3-1600x720

Ova AMC-jeva drama jednostavno nije upalila. Kombinacija Davida Schwimmera, u ulozi depresivnog sommeliera, i Paula Kinseyja kao negativca, rezultirala je neuspjelim pokušajem nekakve restoranske drame. S tako plošnim i iritantnim likovima malo se tko mogao identificirati, a klišejizirana radnja i zamorni dijalozi samo su povećali nezadovoljstvo ovom serijom. Nije joj pomogla ni činjenica da se s likovima nemate na osnovu čega povezati, pa gledanje serije prolazi u rezigniranosti i nezainteresiranosti za sudbine karaktera. Sve u svemu: totalno gubljenje vremena.

7. American Housewife

american-housewife-abc-tv-series-hero-1-1368x506

Ovo je definitivno jedna od najlošijih serija u 2016. godini. Još jedna obiteljska serija u nizu koja će ostati zapamćena i zabilježena samo u top listama najgorih serija sezone. A možda i u neslavnim listama lošijih serija u ovom žanru općenito. Obitelj čiji život serija prati je poprilično bezvezna, a njihovi prijatelji su grozno iritantni, pa čak i uvredljivi. Njihove fore su također užasno loše, a moglo bi se tvrditi i da je sama američka domaćica, koja je središnji lik ove priče, poprilična uvreda realnim mamama i suprugama koje održavaju domaćinstvo u stvarnom svijetu. Ne preporučamo!

>> ZAŠTO NITKO NE PRIČA O PREACHERU (2016.)?!

6. The Family

the-family-abc-tv-drama-series-hero-1368x506

Iako je ova serija bila najavljivana od strane ABC-ja kao vruće iznenađenje 2016. godine, rezultat je sasvim suprotan. Umjesto vrućeg iznenađenja – dobili smo hladan tuš. Misteriozna drama o povratku dječaka za kojega se vjerovalo da je mrtav, nije ostavila pozitivne dojmove ni kod kritičara, ni kod gledateljstva. Lijen scenarij, rupe u radnji, bezlični likovi, loša gluma, neuvjerljivi dijalozi…popis promašaja vidljivih u ovoj seriji nema kraja. Misterij dječaka povratnika na sreću će i ostati samo misterij, budući da je ABC otkazao drugu sezonu serije. Mislimo da je tako i bolje.

5. Man with a Plan

man-with-a-plan

Mnogima je bilo drago što se Matt LeBlanc vraća u svijet sitcoma. Međutim, izgleda da ova serija nije ona koja bi popularnom glumcu omogućila pravi povratak na male ekrane. LeBlancova gluma je katastrofalno jednodimenzionalna, priča nema nikakvu relevantnost ni uvjerljivost, a kroz cijelu dugu sezonu serije nismo se uspjeli nasmijati niti jednom. Čak ni na silu. Nakon potpuno neuspjele serije Joey, ovo je još jedan projekt kojeg bi ikona Prijatelja trebala što prije ostaviti za sobom i iskušati se u nečemu novom i drugačijem.

>> 7 GLUMICA I GLUMACA KOJI NE GLEDAJU SERIJE I FILMOVE U KOJIMA GLUME

4. Rush Hour

landscape-1461073654-rushhourep2f

Remake ove već izlizane sage je, budimo iskreni, bio sasvim nepotreban. Toga je postao svjestan i CBS, ali tek nakon prve i posljednje sezone ove serije. Druga je sezona, naime, otkazana gotovo ekspresno, a s tom odlukom CBS-a se malo tko ne bi složio. Rush Hour je najneinspirativnija dosadašnja obrada filma koji ni sam po sebi nije bio neko veliko remek djelo. Ipak, serija je upropastila i ono malo humora iz filma, a upropastila je i neke relativno dobre originalne scene. Uz to, nije uočljiv nikakav novi element koji bi priči dao kakvu-takvu vrijednost, a zabavni elementi su potpuno izostali što je bolno primjetno u svakoj epizodi. Loše, lošije i grozno.

3. Damien

damien_7809512

Još jedna neuspješna adaptacija filmskog sadržaja u televizijski format je i serija o Damienu Thorneu, koja je potrajala samo jednu sezonu. Priče o antikristu, crkvi i nadnaravnim moćima već su odavno klišeji, a ako ih se već pokušava ekranizirati 2016. godine, treba tome pristupiti s puno pažnje i inovativnosti. Damien je, pak, nimalo nov, nimalo zanimljiv, nimalo zabavan, a nema ni trunke napetosti koju bi gledateljstvo očekivalo s obzirom da se radi o remakeu horor filma. Remakeovi bi i inače trebali unijeti neke nove ili bar drukčije razrađene elemente i ideje u originalnu priču, no Damien u tome jednostavno nije uspio. Na sreću, više neće ni pokušavati, budući da druge sezone neće ni biti.

>> PREGLED SVIH MARVELOVIH FILMOVA I SERIJA KOJE STIŽU U 2017. GODINI

2. Vinyl

vinylcast

Vinyl je zoran primjer kako velika imena okupljena oko projekta ne znače da će i rezultat njihova rada biti na razini. Mick Jagger i Martin Scorsese odigrali su dobru ulogu isključivo u marketinškom smislu, dok je produkcijski dio totalno podbacio. S obzirom na megalomansko najavljivanje ove serije, ono što smo mogli vidjeti teško da bi zadovoljilo čak i one najtvrdokornije Scorseseove fanove, a još manje one Jaggerove. Ukratko, Vinyl je u teoriji izgledao spektakularno, dok je o praksi, u ovom slučaju, bolje šutjeti.

1. Dosjei X

x-files-2016

Krenuti u ambiciozan projekt oživljavanja jedne kultne serije nije mala stvar. Ljestvica kriterija i očekivanja postavlja se poprilično visoko, a projekt prati i određena doza skepse. Međutim, sva skepsa ovog (i onog) svijeta nije nas mogla pripremiti na ovako loš krajnji rezultat. Kultna serija nije zadovoljila ni nove ni stare gledatelje, ni publiku ni kritiku, a posebno je razočaravajuće što projekt uopće nije iskoristio potencijal suvremene televizijske produkcije kako bi osvježio i modernizirao cijelu priču, već nam je na ekrane postavio dosadan, zamoran, neinventivan i žalostan materijal kojem je jedina ”prednost” ta što gledatelja može dosta kvalitetno uljuljkati u san. Ne ponovilo se!

>> MLADI PAPA / THE YOUNG POPE (2016)

Komentiraj

Komentara