10 razloga zašto je Pocahontas najbolji Disney crtić

Lijepa Indijanka Pocahontas kći je poglavice Powhatana i za budućeg supruga otac joj je namijenio najboljeg ratnika iz njihova plemena. No zbog ljubavi prema došljaku na njihovoj zemlji, Pocahontas će morati biti spona mira kako bi uspjela spasiti svoje pleme.

Disney donosi priču utemeljenu na istinitim događajima o mladoj Indijanki koje se zaljubila u engleskog kapetana Johna Smitha. Njihova ljubav je prekrasna i tajna, a njeni jedini svjedoci su rakun Meeko i kolibrić Flit. Evo 10 razloga zašto bi Pocahontas mogao biti najljepši Disneyjev crtić i zašto bi ga već sada svi trebali gledati na Pickboxu.

10. Ima najslađe životinjice

Pocahontas je crtić u kojem ne nedostaje slatkih i prijateljski nastrojenih životinja. Rakun Meeko i kolibrić Flit jedini su svjedoci ljubavi lijepe Pocahontas i kolonista Johna Smitha.

9. Ima slobodoumnu glavnu junakinju

Za razliku od drugih princeza kojima je najveća želja udati se za lijepog i situiranog princa, Pocahontas ima druge prioritete. Najprije je željela zaštiti svoj narod, a tek potom naučiti nešto o bijelim naseljenicima na novi kontinent.

pocahontas4

8. Ima najslađu ljubavnu priču

Iako je ljubav između Johna i Pocahontas zabranjena i riskantna, Pocahontas ni sekunde ne dvoji hoće li se joj se prepustiti. Iz tog razloga ona nije poput drugih princeza jer sama donosi odluke za sebe.

pocahontas5

7. Dobro trijumfira nad zlom

Pocahontas je crtić u kojem dobro trijumfira nad zlom, i to ne zato što je to tako uvijek u crtićima, nego jer su se njegovi protagonisti za dobro izborili snagom volje.

6. Pocahontas ima super smisao za humor

Ipak je Pocahontas još praktički djevojčica i dopušteno joj je malo nestašluka.

5. Pocahontas je hrabra

Pocahontas je kćer plemenskog vođe, ali svejedno ne dvoji ni sekunde kada ocu treba priznati tko je osvojio njezino srce.

4. Pocahontas je jako dobra plivačica

Najljepše scene su one u kojima vidimo kako Pocahontas pliva, skakuće po stijenama ili se s velikih visina baca u vodu.

3. Krajolik je predivan

Bijelci su tek otkrili novi kontinent, a to znači da još nije zagađen i da su očuvane sve biljne i životinjske vrste. Početak je 17. stoljeća i sve izgleda kao u raju.

pocahontas1

2. Pocahontas ima poštovanja za pretke i starije

Pocahontas je još neiskusna djevojčica i za savjet se često obraća svojoj mudroj baki.

1. Uči nas da budemo dobri jedni prema drugima

Pocahontas je crtić koji cijeni slobodu, jednakost i prijateljstvo. Čak bi i odrasle mogao naučiti poneku lekciju o ljubavi i poštenju.

Ova dijela kultnog crtića Pocahontas gledaj već danas na Pickboxu!

gumb

Komentiraj

Komentara