13 razloga zašto: Genijalan trailer otkrio detalje i datum izlaska druge sezone (VIDEO)

Kada je prije godinu dana stigla na male ekrane, serija 13 razloga zašto (13 Reasons Why) bila je popraćena brojnim kontroverzama. Nakon pogledane prve sezone, kritike i reakcije su dobrim dijelom bile pozitivne, a popularnost serije je sve više rasla. Paralelno je raslo i uzbuđenje oko druge sezone, iščekivanje koje su zajedno dijelili glumci i fanovi serije. Publika je pak očekivala da će druga sezona izaći u ožujku ili najkasnije u travnju, ali službenih potvrda nije bilo. Sve do sada, kada je Netflix objavio službenu najavu i otkrio datum izlaska sezone.

>> 13 razloga zašto: Netflix objavio rezultate studije o utjecaju serije na tinejdžere

Uz Netflixovu objavu datuma izlaska, na službenom je Twitter profilu serije izašao kraći klip koji jasno ukazuje na ”misiju” nadolazećih epizoda: razvijanje istine. Naravno, nakon prošlosezonske napete završnice koja je kombinirala nekolicinu individualnih priča a čiji se rasplet već neko vrijeme uzbuđeno iščekuje među fanovima, razvoj istine će nužno postati pogonska snaga novih epizoda. Iz kratkog je klipa, kao i iz kratkog Netflixovog trailera, teško iščitati u kojem će se smjeru dinamika otkrivanja istine i rješavanja pojedinih priča odvijati i koje će sve oblike narativ dobivati razvojem sezone. Ono što je sigurno, jest to da će fotografija biti dominantniji medij u novim epizodama i tako zamijeniti snimke s kazeta.

Način na koji je ekipa serije najavila i prezentirala što slijedi u drugoj sezoni je naprosto genijalan: zamrznuti likovi uz pojedine detalje koji vijore ili se polako miču, te zamrznute lebdeće fotografije koje otkrivaju dvije različite strane osoba u središtu kadra funkcioniraju kao dvije komplementarne razine koje jako precizno skiciraju narativ nove sezone. Ambivalentnost i podvojenost pojedinih likova će, izgleda, biti u prvom planu, dok će fotografije odigrati ključnu ulogu u procesu razotkrivanja istine ali, s druge strane, i u procesu prikrivanja istine… Otkrit ćemo tako unutarnje traume i probleme protagonista koje vješto prikriva njihova vanjština i način prezentacije sebe drugima, vršnjacima koji dijele praktički iste ili slične probleme, a jedan od ključnih problema je odnos istine i pretvaranja, odnos boli i potiskivanja. Nove epizode bi tako mogle biti itekako uzbudljive i intrigantne, a kako će druga sezona izgledati saznat ćemo uskoro: epizode stižu u petak, 18. svibnja!

>> Sense8: Konačna potvrda velikog finala, objavljen datum izlaska dvosatne epizode!

Komentiraj

Komentara