13 starih, ali moćnih filmova Johnnyja Deppa

Mislite li da ste vidjeli Johnnyja Deppa baš u svim ulogama? Sigurni smo da je vaša ljubav prema šarmantnom američkom glumcu Johnnyju Deppu nemjerljiva i da u svako doba dana i noći znate nabrojati barem deset filmova u kojima je glumio. Ipak, znate li prebrojati sve filmove i sjećate li se Johnnyjeve dječačke face s početka karijere? Donosimo vam listu 13 starih, ali moćnih filmova Johnnyja Deppa, a vi bacite oko i odaberite najdražu Johnnyjevu ulogu!

1. Strava u Ulici brijestova/ A Nightmare on Elm Street (1984.)

U prvom Johnnyjevom filmu karijere pratimo serijskog ubojicu koji ulazi u snove ljudi i na taj ih način ubija. Nitko nije siguran koji su motivi Freddyja Kruegera, ali tko zaspi, možda baš on bude sljedeći. Brace yourselfs, ovdje Johnny ima samo 21 godinu.

johnny

2. Rajski odmor/ Private Resort (1985.)

Film u kojem Johnny i Rob Morrow glume dva momka koji kreću na Floridu u potragu za curama i odsjedaju u jednom resortu. Reći ćemo samo da se Johnny jako sramio ovoga filma i da je obećao spaliti svaku kopiju koja postoji cijelom svijetu. Možda zbog gole guze, tko zna.

3. Vod smrti/ Platoon (1986.)

Yeah baby! Charlie Sheen je pobrao slavu u ovom epskom filmu, ali i Johnny Depp je bio tu negdje. Mlad, vrlo mlad!

johnny-depp-pltoon

4. Plačljivko/ Cry Baby (1990.)

Johnny navodno ne voli plesati, ali se za potrebe ovog mjuzikla koji ismijava mjuzikle snimljene pedesetih ipak morao malo rasplesati. S obzirom da je Iggy Pop morao obrijati glavu, to je ipak bila mala žrtva. Johnny, jako si sladak!

5. 21 Jump Street (1987. – 1990.)

Johnny je bio posebno simpa kada je glumio mladog policajca koji razotkriva zločine počinjene uglavnom od strane mladeži. Jump Street je igrala do 1990., a Johnny je kao policajac Tom Hanson imao je jednu od glavnih uloga. Ovdje malo više izgleda kao delikvent, nego kao policajac, ali tko mu može suditi kad je tako otkačen i lijep.

6. Edward Škaroruki/ Edward Scissorhands (1990.)

Emotivni film o momku autsajderu koji umjesto šaka na rukama ima škare kojima fantastično potkresuje živicu. Johnny se odlično snašao kao drago ljudsko čudovište, a film, iako nije savršen, navodno je i dan danas omiljeni film Tima Burtona.

7. Freddy je mrtav: Posljednja noćna mora/ Freddy is Dead: The Final Nightmare (1991.)

Freddy Krueger, čudovište iz Ulice brijestova, pobilo je u snovima svu djecu iz svoga grada, a sada traži frišku lovinu. Johnny je u filmu iz 1984. glumio Glena, tinejdžera kojeg Freddy ubije u snu, a ovdje je tek lik iz TV reklame. Ako vas ne zanima film, upalite na 42. minuti i doći ćete do reklame u kojoj Johnny objašnjava što se dogodi s vašim mozgom ako konzumirate droge. Nemojte djeco, konzumirati droge, govori vam Johnny. 🙂

8. Arizona Dream (1992.)

U Kusturičinom filmu Arizona Dream Depp je zasjao u glavnoj ulozi. Iako se film snimao 1991., američka publika dobila je priliku vidjeti ga tek 1994. Sladak je Johnny s ovom frizuricom, nema što!

9. Benny and Joon (1993.)

Mentalno nestabilna Joon zaljubi se ekscentričnog dvojnika Bustera Keatona. Jako je pohvalno to što je Johnny, osim improvizacija, radio sve moguće vratolomije koje je film zahtjevao. Ali dobro, ako je mogao Keaton, što ne bi mogao Johnny!?

10. Što muči Gilberta Grapea/ What’s Eating Gilbert Grape (1993.)

Johnny je rekao da je htio da njegov lik Gilbert izgleda kao da je napola budan, a napola spava. Kao netko tko ne doživljava sve što se događa u njegovoj okolini. Naravno, ova uloga mu je kultna, a i mladi Dicaprio nije podbacio.

11. Ed Wood (1994.)

Johnny kao otkačeni i neshvaćeni redatelj Ed Wood dirnuo je svačija srca. Filmovi stvarnog Eda Wooda pomalo su trashy (mada kultni i vrijedni gledanja), ali ovaj je pravi bombončić.

12. Don Juan DeMarco (1994.)

Ovdje Johnny malo zabrije da je Don Juan, pa ga moraju slati na liječenje, ali ako nas pitate, nije ni daleko. Super mu stoji izgled ucviljenog latino ljubavnika. Ono što je najluđe u ovom filmu je to što psihijatra koji treba izliječiti lažnog Don Juana glumi ni manje ni više nego Marlon Brando.

13. Mrtav čovjek/ Dead Man (1995.)

Johnny je glumio toliko raznolikih uloga već do ovog stadija života (imao je tek 33 godine), a ova uloga je opet toliko drugačija od ostalih. Johnny je ovdje smušeni bjelac koji se, zbog zločina koji počini, uputi na duhovno putovanje pod vodstvom Indijanca po imenu Nobady koji je uvjeren da je naš Johnny zapravo mrtvi američki pjesnik Blake. Ako niste ludi za Johnnyjem, sumnjamo da bi htjeli propustiti film Jima Jarmusha.

Komentiraj

Komentara