El Crimen Ferpecto

5 crnih španjolskih komedija koje (vjerojatno) niste gledali

Ako vam je u posljednje vrijeme dosta holivudskih blockbustera i voljeli biste vidjeti neki film europske produkcije, ovo je top lista za vas! Očekuje vas pet genijalnih španjolskih komedija koje (najvjerojatnije) niste gledali. Zanimljivost: komedije koje su pred vama kreću se od najmanje do najviše crne, a zanimljivo je da se, shodno crnilu, penje i IMDb ocjena ovih filmova.

5. Torrente 3: El protector (2005)/IMDb ocjena: 5.5/10

Zašto ga trebate pogledati? Iz dva razloga. Prvi je jer glume španjolski nogometaši Fernando Torres, Iker Casillas, Iván Helguera, Guti, Fran Murcia i Luís Figo (ok, on je Portugalac). Drugi je razlog što je to posljednji nastavak u Torrente franšizi koji je dobar!

5

4. Las brujas de Zugarramurdi/Witching and Bitching (2013)/IMDb ocjena: 6.4/10

Zašto ga trebate pogledati? Jer je ekipa koju vještice zarobe banda lopova koji su netom prije orobili zlatarnicu i krenuli prema granici. Bandu pak predvodi čovjek nadimka Isus, koji je u pljačku poveo i svog 10-godišnjeg sina jer sin provodi vrijeme s njim samo preko vikenda. Moraju prenoćiti blizu granice, u malom povijesnom gradiću Zugarramurdiju, poznatom po čudnim aktivostima. Tamo će samo morati spasiti svijet od vještičje apokalipse.

4

3. El Crimen Ferpecto/The Perfect Crime (2004)/IMDb ocjena: 7.1/10

Zašto ga trebate pogledati? Urnebesno je! Priča prati ambicioznog prodavača koji živi za shopping centar u kojem radi. Bolje rečeno, i živi u njemu. I koristi sve njegove blagodati. Uključujući i sve zaposlenice shopping centra. U borbi za promaknuće, zamalo izvede savršeni zločin. Koliko to ipak ne bude savršen zločin i koliko će morati žrtvovati da bi dobio to što želi, jednostavno morate pogledati u ovom filmu!

Le crime farpait Crimen ferpecto 2005 real : Alex De La Iglesia Guillermo toledo COLLECTION CHRISTOPHEL

2. La comunidad (2000)/IMDb ocjena: 7.4/10

Zašto ga trebate pogledati? Zato što je ovo horor o običnim ljudima u jednoj zgradi. I triler. I crna komedija. Urnebesna crna komedija. Poznata španjolska glumica Carmen Maura glumi trgovkinju nekretninama, te u jednom od stanova koji iznajmljuje pronađe veliko bogatstvo. Odmah se useli u taj stan, no ne računa na svoje nove susjede, koji za to već odvano znaju i imaju neke svoje planove.

2

1. Relatos salvajes/Divlje priče (2014)/IMDb ocjena: 8.1/10

Zašto ga trebate pogledati? Ovaj španjolsko-argentinski film sastoji se od 6 kratkih filmova u režiji argentinskog Damiána Szifrona. Povezuje ih jedino tema, a to su nasilje i osveta., koje će vas, budimo realni, stvarno dobro nasmijati. Film je prvi jput prikazan u Cannesu, a kada je zaradio nominaciju za najbolji film, uslijedile su ovacije koje su trajale 10 minuta. Ako još uvijek niste uvjereni, možda vas uvjeri mišljenje New York Timesa koji smatra ovaj film istinskim društvenim fenomenom“.

1

Komentiraj

Komentara