foto: Warner Bros. Looney Tunes

5 dirljivih završetaka serija koje nikad nećemo zaboraviti

Neke serije pamtimo zbog toga što su bile intrigantne, neke zbog toga što su smiješne, neke zbog nečeg trećeg. No nekih se sjećamo jer smo ih voljeli iz sezone u sezonu, a one su završile na najljepši način. Ovo je pet serija koje su prekrasno završile i iako nam je bilo žao što im je došao kraj, ipak su nas svojim završetkom oduševile.

5. Futurama (1999–2013)

Citat: Fry: “Što kažeš? Želi li ići još jednom?” – Leela: “Želim.”

Zašto je najbolji: U zadnjoj epizodi Futurame, Fry i Leela jedini su ljudi na Zemlji i vrijeme je stalo. Zbog toga provedu cijeli život zajedno, i ostare zajedno, u svijetu bez vremena. Konačno ih Farnsworth pronađe i ponudi im portal koji će ih odvesti na početak, da započnu svoje živote ponovno, no zaboravit će sve što se dogodilo. To je značilo da se ponovno mogu zaljubiti, i u zadnjoj epizodi vidimo pilot epizodu, u kojoj su se Leela i Fry tek upoznali…

futurama

4. U uredu/The Office (2005–2013)

Citat:  Pam: “Puno je ljepote u običnim stvarima. Nije li to zapravo poanta?”

Zašto je najbolji: Ove Pamine riječi savršeno zaokružuju seriju. Tvrtka koja se bavi papirima trebala bi biti najdosadnije mjesto na svijetu. No kroz 9 sezona, vidjeli smo koliko ljepote može biti u jednom takvom mjestu, zahvaljujući ljudima koji ondje rade.

 

3. Seinfeld (1989–1997)

Citat: Jerry: “Drugi gumb je ključan. On doslovno ili napravili ili uništi cijelu majicu. Pogedaj, previsoko je.” – George: “Nismo li već vodili ovaj razgovor?”- Jerry: “Misliš?” – George: “Mislim da jesmo.” – Jerry: “Da, možda jesmo.”

Zašto je najbolji: Seinfeld je bio serijal o ničemu, a zbog toga je jedino ispravno da su posljednje riječi o nečemu što je vrlo trivijalno. Ta se trivijalnost očituje i u tome što se razgovori ponavljaju, ali i u tome što razgovaraju u zatvoru u kojem su se našli zbog apsurdnih situacija koje su im se dogodile.

seinfeld

2.  Prijatelji/Friends (1994–2004)

Citat: Rachel: “OK, hoćemo li na kavu?” – Chandler: “Može. Gdje?”

Zašto je najbolji: Sigurno je bilo teško odlučiti hoće li se zadnja scena Prijatelja odigrati u njihovom stanu ili u Central Perku. Super je što se mjesto na kojem inače provode svoje vrijeme u zadnjoj sceni indirektno spominje. Također, to je i posljednji put kad smo čuli Chandlerov sarkazam.

1. Zvjezdane staze: Nova generacija/Star Trek: The Next Generation (1987–1994)

Citat: Picard: “Petokartni, bez džokera. I nebo je granica.”

Zašto je najbolji: Osim činjenice da je čuti Picarda kako izgovara “And the sky’s the limit” kao posljednju rečenicu serije najbolje ikad, super je i što je cijeli taj trenutak jako normalan. Samo skupina prijatelja koji igraju poker. Predivan ljudski trenutak u seriji koja je zapravo o čovječanstvu.

Komentiraj

Komentara