5 fantastičnih glumačkih transformacija kroz serije

Hugh Laurie je odličan glumac i svi volimo Doktora Housea. I sigurni smo kako Dr. House nikad ne bi dostigao takvu razinu popularnosti da ga nije utjelovio upravo iznimno talentirani glumac Hugh Laurie, poznat i po ulozi Georgea u komediji Crna guja (Blackadder). Glumci koji se nalaze na ovoj listi odlični su u svim ulogama kojih se prime, a serije u kojima glume podižu na jednu višu razinu i čine ih neobičnim i posebnim. Pogledajte listu pet fantastičnih glumačkih transformacija kroz serije!

>> 6 pozitivaca iz serija koji su zapravo kreteni

5. Ed O’Neill

Al Bundy/Bračne vode/married With Childern

Ed O’Neill proslavio se ulogom Ala Bundyja, glave obitelji Bundy u popularnom američkom sitcomu Bračne vode (Married with Children). Al Bundy prodavač je cipela (koje najčešće prodaje debelim ženama), a njegova ga obitelj poprilično iskorištava. Bračne vode (Married with Children) emitirale su se više od deset godina, u sveukupno jedanaest sezona.

1
Fox

Jay Pritchett/Moderna obitelj/Modern Family

Njegova najnovija uloga je ona Jayja Prichetta, u novom mega-popularnom sitcomu Moderna obitelj (Modern Family). Jay je i u ovom sitcomu obiteljski čovjek, no u Modernoj obitelji oženjen je za meksikanku koja ima sina iz prvog braka, a Jay je također vezan i za svog malog i slatkog psa. Emmyjem nagrađena humoristična serija Moderna obitelj (Modern Family) potvrđena je za devetu i desetu sezonu.

2
ABC

4. Hugh Laurie

George/Crna guja/Blackadder

Crna Guja (Blackadder) BBC-jeva je humoristična serija u sveukupno četiri sezone, i govori o životu Edmunda Crne Guje. Svaka se sezona bavi drugim povijesnim razdobljem, pa je u svakoj sezoni Crna guja reinkarnacija, no svaku inarnaciju glumi Rowan Atkinson. Hugh Laurie glumi princa Georgea od Walesa, u trećoj sezoni Crne guje. U četvroj sezoni glumi poručnika britanske vojske Georgea Colthursta St .Barleigha.

BBC

 Gregory House/Dr. House/House, M. D.

Bez Hugha Laurieja, dr. House zasigurno ne bi stekao onakvu popularnost kakvu je uživao. Za ulogu sarastičnog mizantropa dr. Gregoryja Housea, Hugh Laurie je osvojio dva Zlatna globusa. Američka medicinska dramska serija dr. House originalno se emitirala od 2004. do 2012. godine u sveukupno osam sezona.

>> 6 negativaca iz serija koji su zapravo dobra srca

14
Fox

3. Claire Danes

Angela Chase/I to mi je neki život/My So Called Life

Predivna mlada Claire Danes glumila je srednjoškolku Angelu Chase, glavnu glumicu popularne dramske tinejdžerske serije I to mi je neki život (My So Called Life). Nažalost, popularnu granđersku seriju gledali smo u samo 19 epizoda, no kreatorica serije Winnie Holzman progovorila je o planovima koje nije uspjela ostvariti budući da je ABC otkazao snimanje druge sezone još davne 1995. godine.

>> I to mi je neki život: Kreatorica serije otkrila što se sve trebalo dogoditi u 2. sezoni

17
ABC

Carrie Mathison/Domovina/Homeland

Danas već iznimno popularna Clarie Danes, s izgrađenom glumačkom karijerom, glumi lik Carrie u popularnoj dramskoj seriji Domovina (Homeland). Od svog izlaska 2011. godine, serija Domovina (Homeland) je u kratkom roku stekla ogromnu popularnost i poveću bazu gledatelja. Ova je serija nastala od još bolje izraelske serije Ratni zarobljenici (Prisoners of War), istog producenta, Gideona Raffa.

Homeland TV serie, Season 1

 2. David Duchovny

Fox Mulder/Dosjei X/The X Files

David Duchovny proslavio se glavnom ulogom SF seriji Dosjei X (The X Files). U ovoj najpopularnijoj znanstveno-fantastičnoj seriji dnaašnjice, Duchovny portretira popularnog, šarmantnog i pomalo mračnog agenta FBI-ja Foxa Muldera. Serija o FB detektivima koji istražuju izvanzemaljce i natprirodne pojave, izvorno je krenula u rujnu 1993. i dosad imala 9 sezona. Vratila se 2016. sa 6 epizoda, a uskoro očekujemo i 10 sasvim svježih epizoda.

19
FOX

Hank Moody/Kalifornikacija/Californication

Hank Moody, ili ga voliš ili ga mrziš. On tebe vjerojatno mrzi. Nakon uloge agenta Muldera, Duchovny je ulogu pisca Hanka Moodyja također vrlo uvjerljivo nosio, s posebnom kombinacijom očaja, gnjeva i drame. Američka dramska serija Kalifornikacija (Californication) originalno se emitirala od 2007. do 2014. godine.

20

1. Bryan Cranston

Hal/Malcolm u sredini/Malcolm In The Middle

Svi volimo Hala. Bryan Cranston glumio je oca troje djece, Reesea, Malcolma i Dewijea Američka humoristična serija Malcolm u sredini (Malcolm in the Middle) prvi je put 2000. godine, a gledali smo je u sveukupno sedam sezona. Osvojila je sedam Emmyja, jedan Grammy, a nominirana je za sedam Zlatnih globusa.

15

Walter White/Na putu prema dolje/Breaking Bad

Najjača Cranstonova uloga je ona Waltera Whitea. Kada se tek pojavila, pomaknuta serija Na putu prema dolje (Breaking Bad) o dilerima koji kuhaju metamfetamin zadobila je neviđenu popularnost. U sveukupno pet sezona, ova akcijska kriminalistička narko serija uspjela je od nas napraviti bingere prve klase.

AMC

>> 6 nevjerojatnih glumačkih transformacija koje su nas ostavile bez daha

Komentiraj

Komentara