5 filmova koje ste voljeli kao djeca i voljet ćete kao odrasli

Sigurno ste nekad negdje pogledali film koji ste obožavali kao dijete, ali vas i nije pretjerano dojmio kad ste ga pogledali kao odrasla osoba. Naravno, to se često događa jer su ipak ti filmovi namijenjeni djeci. Ipak, neki dječji filmovi sadržavaju malo odraslog humora ili pouku koju i odrasli mogu izvući, bez obzira na godine. Ako niste pogledali neki od filmova na našem popisu, očito da ni sad nije kasno.

5. E.T. the Extra-Terrestrial

Dobar stari Spielbergov klasik iz 1982. godine. Mali vanzemaljac se izgubio na Zemlji i skrio u skladište u kojem ga pronalazi Elliott, njegov budući prijatelj. Srcedrapajuće, ali će vam prouzročiti toplinu oko srca. Djeca su ga obožavala, ali ni odrasli nisu mogli skriti svoju ljubav prema malom E.T.-ju.

4. Willy Wonka & the Chocolate Factory / Charlie and the Chocolate Factory

Ako mislite na verziju filma iz 1971., niste pogriješili. Ako mislite na verziju iz 2005., opet niste pogriješili. Čarobni lik Willyja Wonke uveseljavao nas je desetljećima, bio on Gene Wilder ili Johnny Depp, obojica su odlično predstavila uvrnut i šašav lik Willyja Wonke, vlasnika tvornice čokolade. Srećom, nije vam potrebna zlatna ulaznica da biste pogledali ove filmove. Ako već niste, što čekate?

3. Babe: Pig in the City

Svi već znate za Babea, praščića koji okuplja ovce tako što ih lijepo zamoli da se postroje. Ali nastavak je, za razliku od mnogih filmova, možda i bolji od originala. Babe odlazi u grad spasiti svoju ljubljenu farmu i pritom nailazi na brojne prepreke, ali tu su gradske životinje koje su mu spremne pomoći. Tko ne bi pomogao tako pristojnom praščiću?

2. Shaun the Sheep Movie

Možda se sjećate crtića o ovčici Shaunu koji je fasciniran ljudima i ljudskim dogodovštinama, ali ste sigurno barem čuli za Shaunov prvi film. Naravno, dijalog ne postoji, hello to su ovce, ali njihova neverbalna komunikacija je dovoljno komična da nas dobro nasmije. Slično kao i Babe, Shaun odlazi u grad, ali spašava svog farmera koji je izgubio pamćenje i ne sjeća se svojih ovčica. Seems legit.

1. Spirited Away

Jedan od najljepših animiranih filmova koji ćete ikad pogledati. Pratimo pustolovine djevojčice Chihiro i dječaka Hakua koji ju vodi u svijet zmajeva, duhova i ostalih magičnih bića, među kojima je i No-Face. O No-faceu ćete sve znati tek kad pogledate cijeli film mig mig. Možda na prvu zvuči jako djetinjasto, ali ovo japansko remek-djelo je jedan od najboljih filmova ikad. I da, pogledajte originalnu japansku verziju, ne Disneyev engleski remake.

Mejdi Miljković

>> 5 domaćih antologijskih filmova koje ste dosad morali pogledati

Komentiraj

Komentara