Seinfeld/NBC

5 najcitiranijih citata iz Seinfelda

Jerry Sinefeld, Elaine Benes, George Costanza i Kramer oduševljavali su nas svojim uvrnutim humorom u jednoj od popularnijih američkih sitkoma u povijesti televizije: Seinfeld. Jerry je, zajedno s Larryjem Davidom osmislio i režirao ovu crno-humorističnu seriju, koja se originalno emitirala od 1989. do 1998. godine na NBC-ju, u sveukupno devet sezona. Ako ste zakleti fan Seinfelda, ove citate sigurno ste barem jednom koristili u svom životu. Pet najcitiranijih citata iz Seinfelda su:

1. No soup for you! – The Soup Nazi

The Soup Nazi pojavljuje se u epizodi “The Soup”, sedmoj epizodi šeste sezone, prikazane 1994. godine. Što je najbolje, njegov lk temeljen je na stvarnom liku, Alu Yeganehu, vlasniku lanca “jušnih kuhinja” s Manhattana, čije su juhe bile slavne koliko i njegov neprijateljski stav prema mušterijama. Ako vas zanima kako je nastao Soup Nazi, bacite oko na ovaj članak:

>> Legenda po Seinfeldu: Kako je nastao Soup Nazi

no soup for you

2. Serenity Now! – Frank Costanza

“The Serenity Now”, treća epizoda devete sezone, prikazana 1997. Poznatu rečenicu koji mnogi od nas koriste kad se nalaze u nekoj stresnoj situaciji, originalno je izgovorio tata od Gorgea, Frank Costanza, kojeg glumi popularni glumac Jerry Stiller, inače tata Bena Stillera.

serenity now

3. Maybe the dingo ate your baby! – Elaine Benes

“Maybe the dingo ate your baby” urnebesna je rečenica koju s australskim naglaskom izgovara Elaine Benes u epizodi “The Stranded” , desetoj epizodi treće sezone, prikazane 1991. godine. Inače, to je referenca iz filma koji se temelji na istinitoj priči u kojoj dingo stvarno pojede nečiju bebu. Film se zove A Cry in the Dark (1989.), a glavnu ulogu ima Meryl Streep koja glumi Lindy Chamberlain, majku koja izgubi dijete.

elaine benes

4. These pretzels are making me thirsty! – Kramer

Kramer dobije ulogu u filmu Woodyja Allena, i rečenica koju mora izgovoriti je “These pretzels are making me thirsty!” Ipak, Kramer na kraju dobije otkaz sa seta jer uspije ozlijediti Woodyja Allena, no ova rečenica živjela je dalje i u neki drugim epizodama. Prvi se puta pojavljuje u epizodi “The Alternate Side”, jedanaestoj epizodi treće sezone, prikazanoj 1991. godine.

kramer

5. Not that there’s anything wrong with that! – Jerry Seinfeld

Jerryjev poznati citat   “Not that there’s anything wrong with that!” pojavljuje se u 16. epizodi četvrte sezone “The Outing”, prikazane 1993. godine. Rečenicu koju je Seinfeld koristio kao referencu na homoseksualnost, zadržala se u popularnoj kulturi i postala omiljena fraza fanovima Seinfelda.

>> Devedesete su bile godine: 10 sitcoma koji su nam obilježili djetinjstvo

jerry seinfeld

Komentiraj

Komentara

Tags