5 nezaboravnih filmova iz osamdesetih

Osamdesete su bile godine Kafića Uzdravlje, Pune kuće i Cosby showa, ali da nisu bile plodne samo u serijskom, nego i u filmskom smislu, dokazuje mnoštvo odličnih filmskih naslova iz osamdesetih koje je Pickbox odabrao za vas. Doznajte kako je Harry sreo Sally, tko je zapravo riba iz Ribe zvane Wanda, kakav talent ima Kišni čovjek i kako baciti mamu iz vlaka.

>> 5 filmskih klasika (jer nemaju rok trajanja)

5. Riba zvana Wanda – Šašavi lov na dijamant

Dvoje iskusnih prevaranata, jedan zaljubljeni glupan i jedan muškarac u ozbiljnoj sredovječnoj krizi sastojci su koji Ribu zvanu Wanda čine jednim od najšašavijih, ali i najdražih filmova svih vremena. Ako volite Monty Pythone, dodatan plus su kraljevi komedije John Cleese i Michael Palin.

4. Kad je Harry sreo Sally – Prijateljstvo koje nikako da preraste u ljubavnu vezu

Da se lijepo prijateljstvo može pretvoriti u krasnu ljubavnu vezu, dokazuje nam i jedan od najpoznatijih parova osamdesetih – Harry i Sally. Harry i Sally isprva nisu sigurni trebaju li svoju vezu začiniti seksom ili bi bilo najbolje da ostanu dobri prijatelji, ali kao i uvijek u takvim slučajevima, pravi odgovori nametnu se sami od sebe. Kad je Harry sreo Sally idealan je film za sve koji su zaljubljeni u svoga najboljeg prijatelja/ prijateljicu, ali i sve nesklone rizičnim romansama.

3. Kišni čovjek – Najdraži film princeze Diane

Film s 4 osvojena Oscara zamalo se nije dogodio jer je Dustin Hoffman sumnjao u njegov potencijal i htio se povući iz filma. Srećom, to se nije dogodilo i on i Tom Cruise ostali su zapamćeni po svojim upečatljivim ulogama filmske braće. Ako ga još dosada niste pogledali, svakako morate provjeriti zašto je Kišni čovjek bio najdraži film princeze Diane, kako je od filma bez potencijala prerastao u najbolji film 1988. godine. i postao kultni film.

2. Seks, laži i videovrpce – James Spader kao nevjerni muž

Brak Johna i Ann na prvi pogled izgleda savršeno, ali se zbog nedostatka seksa John spetlja s Anninom sestrom Cynthijom. Kada se u njihove živote uplete samozatajni i čudni Graham, njihove ljubavne veze dobiju dinamiku. Seks, laži i videovrpce film su koji će vas prodrmati, a i nije loše prisjetiti se kako je u mladosti izgledao James Spader, zvijezda Crne liste.

sex, lies and videotape

1. Baci mamu iz vlaka – Kako se riješiti mame i bivše žene

U ludoj komediji nominiranoj za Oscara Danny DeVito neostvareni je pisac krimića, a glavna smetnja ostvarenju njegova sna zla je majka. Billy Crystal glumi voditelja radionice pisanja s groznim sjećanjem na bivšu ženu koja mu je ukrala ideju za roman i njome ostvarila svjetsku slavu. Srećom, ova dva razočarana muškarca iz filma Baci mamu iz vlaka imaju paklen plan.

 >> 10 old skul komedija britanskih majstora smijeha

throwmomma

Komentiraj

Komentara