5 originalnih Amazonovih serija koje su vrijedne vaše pažnje

U posljednje vrijeme Amazon je opako krenuo u produkciju vlastitih originalnih serija, i toliko su dobre da ih ne smijete propustiti! Donosimo vam listu od pet originalnih Amazonovih serija koje su vrijedne vaše pažnje.

5. FLEABAG

S dvije sezone i IMDb ocjenom 8.5/10, dolazi nam serija Fleabag u produkciji Amazona i BBC-ja 3. Izrvrsna serija za bingeanje, i htjet ćete pogledati cijelu seriju odjednom. Radnja je smještena u London, a u glavnoj ulozi je mlada djevojka u dvadesetima Phoebe Waller-Bridge, koja je i kreirala seriju. Opisana je kao jedna od najboljih komedija u posljednje vrijeme, a uspoređuju je sa serijom Broad City.

4. GOOD OMENS

David Tennant i Michael Sheen glavni su likovi u ovoj fanstasy seriji koja je nastala po predlošku Neila Gaimana. Tennant je demon Crowley koji već dugo živi na Zemlji, a Sheen je anđeo Aziraphale, serafim koji također voli Zemlji i ima zanimljivo prijateljstvo s Crowleyjem. Njih se dvojica udruže kako bi spriječili dolazak antikrista, odnosno 11-godišnjeg dječaka za kojeg se predviđa da će uništiti svijet. Good Omens ima samo jednu sezonu koja se sastoji od šest epizoda, no i visoku ocjenu na IMDb-u – 8.5/10.

3. SNEAKY PETE

Sneaky Pete dosad ima tri sezone, a tvorci serije su David Shore (House) i Bryan Cranston (Breaking Bad), koji i glumi u seriji. Cranston tumači ulogu Vicka, nemilosrdnog gangstera koji želi naplatiti svoj dug, dok Giovanni Ribisi igra Mariusa, bivšeg zatvorenika koji preuzima identitet Petea, svog zatvorskog cimera, kako bi pobjegao od prošlosti i tog istog duga. Postavši Pete, Marius se pokušava povezati s njegovom obitelji što i uspijeva budući da baka i djed pravog Petea nisu vidjeli otkako je bio dječak.

2. THE MAN IN THE HIGH CASTLE

The Man in the High Castle  smještena je u alternativni, distopijski svijet u kojemu je Njemačka pobijedila u Drugom svjetskom ratu. Serija se temelji na romanu istog imena iz 1962. godine Phillipa K. Dicka, a izvršni producenti su Ridley Scott i Frank Spotnitz (The X-Files). Serija je opisana kao napeti i četo nasilni distopijski triler s puno šokantnih obrata. Svijet u kojem se odvija radnja izgleda ovako – istočna obala pod njemačkom je okupacijom, a zapadna obala pod japanskom. Pratimo razne likove koji rade na tome da oforme otpor protiv okupatora.

>> The Boys: 5 razloga za gledanje Amazonove serije o anti-superherojima

1.THE BOYS

Amazanova posljednja hit serija je anti-superherojska poslastica The Boys (2019). Iako ima samo jednu sezonu koja je sačinjena od 8 epizoda, The Boys je obnovljena za drugu sezonu koja nas očekuje 2020. godine.  smještena u svijet superheroja koji su selebritiji i isključivo paze na svoj brend. Oni mogu raditi što hoće, a iza njih stoji kompanija Vought koja služi za njihov imidž i prodaju na tržištu. Superheroje prodaju gradovima kao zaštitnike protiv kriminala. U fokusu priče je Hughie, običan dečko čija cura slučajno pogine kad je pregazi najbrži čovjek na svijetu, superheroj A-Train, koji je u tom trenutku lovio kriminalce. Hughie se priključuje grupi osvetnika kako bi osvetio smrt svoje cure te se priključuje Butcheru, koji ima vlastitu osvetničku misiju.

>> NEM Zagreb: Prijavi svoj scenarij i osvoji 5000 eura

Komentiraj

Komentara