5 pjesama iz uvodnih špica koje ne možemo izbaciti iz glave

Uvodne špice daju nam posebnu atmosferu kroz koju odmah možemo prepoznati motive i radnju serije. Zanimljivo je kako nam ostaju u sjećanju, i kako ih brzo asociramo s likovima i situacijama iz serija koje smo gledali. Ipak, baš neke određene uvodne špice ne možemo izbaciti iz glave. Ne možemo! Sjetimo ih se ponekad u totalno bizarnim situacijama, i onda nema pomoći – sve je gotovo i pjesma se vrti u glavi cijeli dan. Lista od pet uvodnih špica koja je ispred vas sastoji se od pre-catchy pjesama koje su postale – vječni hitovi!

5. Beverly Hills 90210

Mnogi su od nas odrastali uz ovaj mega popularni TV hit. Jedna od dugovječnijih serija (čak 10 sezona) snimana od 1990. do 2000. godine toliko je glumaca proslavila (inače, gdje su svi ti ljudi danas?) i toliko gledatelja osvojila. A naslovna melodija Beverly Hillsa je najviše devedesete od svih mogućih stvari iz devedesetih. Uz Esmeraldine šiške.

4. Obitelj Soprano / The Sopranos

Još jedna savršeno odabrana pjesma za naslovnu špicu serije. Opet, pohvale bendu Alabama 3! Prilično moderan zvuk uz mračan tekst sami za sebe čine zanimljivu pjesmu, ali i odličan uvod u svaku epizodu ove serije o mafijašu talijanskog porijekla koji nastoji balansirati između svojih „mutnih“ poslova i obiteljskog života.

3. Pink Panther

Iako se ovdje ustvari radi o seriji filmova, ipak smo je odlučili pogurati na našu top listu. Nema veze, tko nam što može? U pitanju je klasik koji se ne smije zaobići. Ovaj lagani jazz savršeno prati eleganciju i jednostavnost s kojom Pink Panther uspije svaki put preveslati nes(p)retnog inspektora Jacquesa Clouseaua.

2. Zvjezdane staze / Star Trek

Još jedan klasik na ovoj listi – bolje najave i podloge za prikazivanje ljepote i opasnosti života u svemiru ne bi moglo biti. Skladba je sama za sebe megalomanska, kao što je to sama ideja i izvedba cijele serije. Zvuči nekako osvajački i pobjednički zbog čega je često korištena kao kratki prigodni umetak u brojnim drugim filmovima i serijama.

1. Dosje X / The X Files

Melodija koju ne želite čuti kada ste negdje sami, ili u mračnoj sobi, ili kada vas je nečeg strah, ili uopće ikada u životu. Toliko je strašna i jeziva. Ako ste ikada gledali Dosje X, a da ste špicu serije premotali ili isključili zvuk, niste jedini. Dakle, ako ijedna špica ikad na svijetu bolje prenosi jezivu i misterioznu atmosferu u kakvu vas uvuče ova serija, onda mora da su je skladali sami vanzemaljci ili je poslao netko iz pakla. Mark Snow, skladatelju ove teme, ti nisi normalan i nemamo pojma kako uvrnuti um imaš kad si ovo izmislio. Zahvaljujemo na neprospavanim noćima!

Komentiraj

Komentara