5 planetarno popularnih glumaca koji su karijeru započeli kao djeca

Brojni naši omiljeni glumci započeli su svoje glumačke karijere još u ranoj mladosti, a nekima od njih karijere su zaista dugovječne. Donosimo vam listu od pet glumaca koji su već kao djeca bili zvijezde serija i filmova. Ne znamo bismo li ih zbog toga kao glumce trebali više ili manje cijeniti, no svakako ostaje zanimljivo vidjeti kako se neki ljudi profesionalno bavi glumom od malih nogu.

>> 5 strašnih filmova koje mogu gledati i djeca

5. Cristina Ricci

Američka glumica Cristina Ricci u filmu Obitelj Addams (The Addams Family) glumila je fenomenalnu mračnu djevojčicu kultnog statusa – Wednesday i time započela svoju glumačku karijeru. Nakon toga, 1995. godine glumila je u obiteljskom filmu o malom i slatkom duhu Casperu. 2003. glumila je u biografskom filmu Čudovište (Monster). Nedavno je pak glumila u  mini seriji Kronike Lizzie Borden (Lizzie Borden Chronicles), prema istinitoj priči o djevojci kojoj je suđeno za ubojstvo oca i maćehe. Istinita horor priča nadograđena fiktivnim događajima u čijoj se srži nalazi zaštitnički topao odnos dviju sestara. Ako vas zanima kako izgleda život ubojice na slobodi, Lizzie će vam to ispričati.

4. Daniel Radcliffe

Osam filmova o bezvremenskom čarobnjaku Harryju Potteru i magičnom svijetu u Hogwartsu, za Daniela Radcliffea bio je samo početak. Svoju karijeru nije nastavio samo u filmovima i serijama, Radcliffe je bio aktivan i na Broadwayju. Filmovi koje je snimao u posljednje vrijeme uključuju horor film iz 2012. godine The Woman in Black, zatim je imao ulogu pjesnika Allana Ginsberga u filmu Kill Your Darlings iz 2013. godine, a glumio je i Frankesteinovog asistenta Igora u SF-u iz 2015. godine Victor Frankestein. Jedna zanimljivost  Danielu: prema Daily Mailu, glumac je godinama tulumario i puno se puta pijan pojavio na setu filmova o Harryju Potteru. “Išao sam na posao dok sam još uvijek bio pijan. Točno znam u kojim sam scenama razvaljen. Imam dosta ovisničku osobnost. To je bio problem”, rekao je Radcliffe.

>> 7 glumaca koji vole snimati pijani

3. Drew Barrymore

Slatkica Gertie iz Spielbergovog znanstveno fantastičnog klasika iz 1982. godine E. T. bila je prva uloga predivne američke glumice Drew Barrymore, koja otada nije  prestala glumiti. U filmovima Charlijevi anđeli (Charlie’s Angels) glumila je Dylan Sanders, a njezina filmografija uključuje brdo filmova, od komedija do horora, akcija i drama. Barrymore trenutno glumi u Netflixovoj komediji Santa Clarita Diet koju i producira.

2. Emma Watson

Glumačka karijera  glumice Emma Charlotte Duerre Watson započela je ulogom Hermione Granger u filmovima o Harryju Potteru, a nakon Hogwartsa, filmovi su se zaredali jedan za drugim. Njezin posljednji glumački angažman bio je 2017. godineje na Disneyjevom klasiku Ljepotica i zvijer (Beauty and the Beast) u kojem je glumila Belle, a Watsonnije htjela pristati na angažman ukoliko film ne bude sadržavao i feministički zaokret u priči.

1. Christian Bale

Popularni britanski glumac Christian Bale sa samo je 13 godina započeo svoju glumačku karijeru, u kultnom filmu Stevena Spielberga Carstvo sunca (Empire Of The Sun). Bale je glumio engleskog dječaka, zarobljenog u japanskom zarobljeničkom logoru tijekom Drugog svjetskog rata. Nakon toga, danas planetarno popularni Bale je glumio u hrpi filmova, od kojih su samo neki najpoznatiji Američkom psiho (American Psyhco), Batman: Početak (Batman: The Beginning), Vitez tame (Dark Knight), Terminator: Spasenje (Terminator: Salvation) i brojni drugi.

>> 8 kultnih filmova o izvanzemaljcima koje svi moraju pogledati barem jednom u životu

Komentiraj

Komentara