5 predivno dobrih Disney filmova na Pickboxu

On je usrećio milijune djece širom svijeta. Razigrao je njihovu maštu, uljepšao odlazak na spavanje, učinio zajedničko gledanje animiranih filmova posebnim događajem. On stvara heroje i uzore klincima, on je jedan jedini – Walt Disney. Američki producent, inovator, pionir i kralj animiranih filmova te osnivač najposjećenije „bajke“ za velike i male – Disneylanda.

­­

Svijet avantura čeka vas i vaše mališane, i to na Pickboxu jer svi Disneyjevi filmovi savršen su bijeg od realnosti za odrasle. Isključite se na trenutak od obveza i birajte jedan od apsolutnih klasika koji su dostupni u Pickboxovoj videoteci.

5. Izbavitelji (The Incredibles)
Svaka obitelj proživljava herojske trenutke. Ova Disneyjeva obitelj superjunaka sinkronizirana na hrvatski odvest će vas u svijet boraca protiv kriminala koji su, nakon što su bili prisiljeni „otići u mirovinu“, dobili tajni zadatak, stoga na kušnju dolazi zajedništvo u obitelji. Fim je nagrađen Oscarom za najbolji animirani film i za najbolju montažu zvuka, pružit će vam nevjerojatan doživljaj animacije te glasi za jedan od filmova s najvećom zaradom u 2000-tima.

4. Mary Poppins

Američki mjuzikl iz 1964. godine s Julie Andrews u glavnoj ulozi dadilje s čarobnim moćima koja je danas postala simbol za idealnu „tetu čuvalicu“ vratit će vas i vaše dijete u neka prošla, nostalgična vremena.

Priča je nastala prema romanu spisateljice Pamele Lyndon Travers koji se našao u rukama kćeri Walta Disneyja, a Disney ga je htio ekranizirati. Međutim, književnica nije bila oduševljena tom idejom i pregovori o autorskim pravima nastavili su se sljedećih 20 godina. 1960. P. L. Travers popušta i putuje u Los Angeles kako bi se upoznala s kreativnim timom zaduženim za scenarij, a nakon premijere filma Travers nije bila sretna s „ublaženom verzijom“ njezine dadilje, animiranim dijelovima i glazbom.

3. Pepeljuga (Cinderella)

Zar postoji ijedno dijete koje nije čulo za Pepeljugu, postoji li možda neka mama koji nije kao djevojčica željela biti poput Pepeljuge i naći svog princa za ljubav do kraja života? Ako vam se ta želja i nije ostvarila, ostvarite je na Pickboxu i maštajte ne uz jednu, nego čak tri Pepeljuge: Pepeljugu, Pepeljugu 2: Snovi se ostvaruju i Pepeljugu 3: Princeza zauvijek.

Naime, prvi animirani film o Pepeljugi iz 1950. američki filmski institut proglasio je devetim najboljim animiranim filmom ikada. Ta Pepeljuga zaslužna je i za opstanak Disneyjeva carstva. Da studio Disney tada nije u bajku o skromnoj sluškinji koja se pretvara u princezu uložio nevjerojatnih tri milijuna dolara – Disney bi propao, mi danas ne bismo pisali ovaj tekst niti bismo gledali sve te genijalne crtiće na Pickboxu!

2. Priča o igračkama (Toy Story 1, 2, 3)

I to onima koje osjećaju, razgovaraju, imaju probleme, snove – i dušu. Tri nastavka ovoga legendarnog animiranog filma čekaju vas na Pickboxu, mjestu gdje će vaš mališan, gledajući avanture Woodyja i Buzza Svjetlosnog, naučiti što je zaista pravo prijateljstvo te kako cijeniti i brinuti se o igračkama, čak i onima kojima se više ne igra, koje su zaboravljene….

Zaradom od svih triju dijelova Priča o igračkama postala je najkomercijalniji animirani film svih vremena te četvrti najuspješniji Disneyjev film u povijesti.

1. Luckasti i zabavni (Fun and Fany Free)

Zadnji animirani film u kojem Walt Disney posuđuje svoj glas Mikiju Mausu. Disney je od 1928. pa sve do 1947. svoj glas posuđivao ovom najpoznatijem liku animiranih filmova. Ovo je i jedini film u kojem se zajedno pojavljuju Miki, Šiljo, Paško i Cvrčak. Riječ je o spoju dvaju različitih projekata, točnije, kratkih animiranih avantura Bongo i Miki i stabljika graha.

Na Pickboxu vas očekuje i Pobuna na farmi, Knjiga o džungli, Mačke iz visokog društva, Juhu-hu i još hrpa najboljih Disneyjevih filmova, stoga pogledajte ponudu i registrirajte se na www.pickbox.tv.

Komentiraj

Komentara