5 razloga za gledanje Mindhuntera

Krimi drama Mindhutner nova je Netflixova serija za kojom su svi poludjeli. Radnja serije smještena je u sedamdesete godine, te se istražuje mlada povijest psihologije kriminala. Istražujući početke FBI-jeve jedinice za bihevioralne znanosti u sedamdesetima, otkrivamo kako je pojam “serijskog ubojice” uopće razvijen i kako je FBI razvijao svoje metode tijekom godina. Nastala iz pera Joea Penhalla, Mindhunter je intenzivna psihološka drama koju producira poznati redatelj David Fincher.  Donosimo vam pet razloga zašto biste trebali zaroniti u Mindhuntera!

>> The Handmaid’s Tale – detalji o drugoj sezoni (+TRAILER)

5. Nema akcije, a brutalno je zanimljiva

Mindhunter je drugačija policijska serija od onih na koje ste navikli. Nemojte očekivati akciju, ali očekujte puno zanimljive radnje i psihološkog profiliranja.

4. Otkriva ljudsku prirodu

Saznaj što serijske ubojice čini prosječnim čovjekom, a što tebe čini serijskim ubojicom. Otkrića psihologije serijskih ubojica otkriva patologije čije klice svi nosimo u sebi, pa su neke stvari koje ćete otkriti u Mindhunteru primjenjive i na ljudsku prirodu općenito. Saznaj nešto o sebi na temelju patologija drugih ljudi!

3. Tjera te na ramišljanje

Radnja se odvija brzo i tjera da pažljivo pratiš sve što se događa. Kad ćeš riješavati misterij ubojstva zajedno s agentima Fordom i Tenchom, morat ćeš brzo zaključivati!

2. Drugačija je

Mnogo je toga novo i drugačije u Mindhunteru. Glumci su izvrsni, a sam odnos FBI agenata koji su partneri nije stereotipno prikazan. Oni imaju svoje vlasitte stavove i mišljenja, zbog čega imaju zanimljive interakcije u kojima svatko brani svoju perspektivu. Osim toga, fokus serije je na osuđenim serijskim ubojicama umjesto na fiktivnim zločinima i kriminalcima.

>> Najbolje od serijske 2017. godine

1.Temelji se na činjenicama

Mindhunter se temelji na knjizi istog imena koju su napisali bivši FBI agenti. Knjiga prezentira činjenice iza zločina najgorih serijskih ubojica. Serija prikazuje sirovu stvarnost iza počinjenih zločina i života serijsih ubojica nakon što su počinili zločine.

Komentiraj

Komentara