5 razloga za gledanje Sluškinjine priče

Sluškinjina priča (The Handmaid’s Tale) Huluova je adaptacija istoimenog romana Margaret Atwood, u kojem nam se predstavlja distopijsko društvo kojim dominiraju isključivo muškarci, dok su žene, koje su u potpunom vlasništvu muških vladara, svedene na ulogu reproduktivnih mašina.

Emmyjem i Zlatnim globusom nagrađena dramska serija na našim je malim ekranima od prošle godine, a kako bismo se pripremili za drugu, nadolazeću sezonu koja izlazi 25. travnja, odlučili smo pobrojati razloge zbog kojih morate gledati Sluškinjinu priču (Hadmaid’s Tale)!

>> The Handmaid’s Tale – detalji o drugoj sezoni (+TRAILER)

5. Intenzivna i zanimljiva radnja

Nemojte se prevariti – ako tražite neku seriju za opuštanje moždanih vijuga – Sluškinjina priča možda nije serija za vas. Naime, radnja serije je vrlo intenvzivna, od samog početka. Život naših sluškinja toliko je težak i strašan, s vi ćete vrlo brzo ćete ući u njihov svijet. Emocionalno ćete biti rastrgani, a kako epizode odmičču, radnja postaje zanimljivija i intenzivnija.

4. Izvrsna glumačka postava

Glumačku postave čine neki od najboljih glumaca današnjice: Elisabeth Moss, koja nam je poznata iz serije Momci s Madisona (Mad Men) , Joseph Fiennes (American Horror Story), Yvonne Strahovski (Chuck), Alexis Bledel (Gilmore Girls),  Samira Wiley (Orange Is The New Black), Max Minghelle (The Mindy Project ) i Ann Dowd (The Leftovers).

Alexis Bledel kao subverzivna sluškinja Ofglen

3. Kostimi i vizualni identitet

Kostimi iz Sluškinjine priče očaravaju fanove.  Puritanske kostime dizajnirala je modna dizajnerica Ane Crabtree. Predivni kostimi, dugi crveni plaštevi i bijele kapice, sve zajedno čini jednu posebnu atmosferu. Muškarci pak nose vojnu odjeću, što još više produbljuje jaz između svijeta muškaraca i svijeta žena. Kad u to uključimo i specijalne efekte, dobivamo seriju posebnog, unikatnog vizualnog identiteta.

>> Sluškinjina priča: serija inspirirala modnu kolaboraciju i izložbu kostima

2. (Potresna) priča

Radnja je smještena u distopijsku budućnost u kojoj opada broj rođenih. Offred, jedna od glavnih protagonistkinja, objašnjava kako je došlo do toga da žene nemaju prava, a one koje su plodne, prisiljene su rađati djecu za bogatije obitelji: “Kad su poubijali kongres, nismo se probudili. Kad su okrivili teroriste i suspendirali Ustav, ni onda se nismo probudili. Rekli su da će to biti privremeno. Ništa se nije promijenilo.”

1.  Vizija budućnosti

Sluškinjina priča tematizira kako se društvo mijenja kroz vrijeme. Radnja je smještena u blisku budućnost, u kojoj pojedinci nemaju prava, a oni koji su na moći opravdavaju svoje djelovanje time što “rade za veće dobro”. Može se reći kako je ova pesimistična vizija budućnosti previše negativna, no upravo je zato zanimljiva za pogledati. Nemojmo dopustiti da ovako nešto postane naša stvarnost! Ali definitvno preporučamo gledanje Sluškinjine priče.

Komentiraj

Komentara