5 razloga za (ponovno) gledanje Bubimira (1988)

Popularna američka horor komedija genijalnog redatelja Tima Burtona, Bubimir (Beetlejuice), snimljena je davne 1988. godine. To znači da ovaj čudnovato slatki hororac ima više od 30 godina.

U čast takvom genijalnom filmskom uratku prepunom neponovljivim 80’s specijalnim efektima, te s Michaelom Keatonom kao Bubimirom i  Winonom Ryder kao Lydijom, donosimo vam pet razloga za (ponovno) gledanje Bubimira (Beetlejuice)!

5. Satirični prikaz smrti

Iako je jeziv, Bubimir je zapravo čudnovato slatki horor. Smrt se prikazuje satirično, a mrtvi bračni par (Alec Baldwin i Geena Davis) u čiju se kuću doseli mlada Lydia (Winona Ryder) sa svojom obitelji dobivaju “Priručnik za nedavno preminule”. Onda upadaju u birokraciju koja se čini da je u posmrtnom životu još i gora.

4. Lydia

 ”I myself am strange and unusual” – Lydia Deetz

Lydia je mistična darkerica neponovljivog stila koja može vidjeti mrtve ljude i pomaže bračnom paru duhovima u čiju se kuću doselila sa svojom obitelji. Glumi je genijalna Wynona Ryder bez koje ovaj film ne bi bio isti.

3. Bubimirov humor

Ovaj se film najbolje može interpretirati kao zabavan. Humor u Bubimiru je čudan i uvrnut, no upravo to i očekujemo od Tima Burtona. A genijalni glumci koji nose cijeli film također donose svoje razne uvrnutosti – posebice Michael Keaton koji je luuuuuuuud.

2. Mladi Alec Baldwin

30 godina mlađi Alec Baldwin u Bubimiru je Adam Maitland, muž Barbare Maitland. Njih dvoje imaju prometnu nesreću i umru, no nastave živjeti u svojoj kući kao duhovi. Kako se Bubimir snimao 1988. godine, Alec je tada izgledao ovako:

1. Scena večere

Nešto najbolje.

Komentiraj

Komentara