5 serija koje nikada nisu trebale uspjeti, ali dogodilo se čudo

Iako se čini da televizijska kuća odmah zna prepoznati hit seriju kada im dospije u ruke, često se znalo dogoditi da su zamalo odbili seriju koja je već nakon nekoliko nastavaka postala globalni hit. Pogledajte kojih je 5 zlatnih prilika zamalo propušteno i koje serije su trebale biti otkazane odmah nakon pilot epizode.

5. Prijatelji/ Friends (1994. – 2004.)

Courteney Cox zamalo je dobila ulogu Rachel, serija se zamalo zvala Six of one, a Matthew Perry i Jennifer Aniston skoro nisu dobili svoje uloge. Pilot Prijatelja snimao se 1994. godine i cijela stvar je umalo propala jer su izvršni producenti NBC-ja mislili da je serija osuđena na propast. Iako pilot Prijatelja nije bio baš nešto, serija je postala jedna od najpopularnijih serija svih vremena i oni koji su donijeli odluku da je ipak puste, učinilu su pravu stvar za milijune budućih obožavatelja. Još neki od naslova koji su se razmatrali za Prijatelje bili su Insomnia Cafe, Friends Like Us, Across the Hall.

prijatelji

4. Hitna služba/ ER (1994. – 2009.)

Serija koja je u povijesti televizije zaradila najviše Emmy nominacija (123) zamalo se nikada nije ni dogodila. Baš kao i Prijatelji, pilot epizoda Hitne službe išla je 1994. godine i producenti NBC-ja su ju mrzili. S obzirom da su ostale ponuđene serije bile još gore, Hitna služba dobila je zeleno svjetlo. Da nije, jedna od najpoznatijih liječničkih serije ne bi ugledala svjetlo dana, a naš Višnjić ne bi stasao kao holivudski glumac.

 3. Seinfeld (1989. – 1998.)

Kada je pilot Seinfelda dospio na NBC odmah je proglašeno da ima prenaglašenu njujoršku i židovsku vibru i NBC nije htio riskirati s naručivanjem više od 4 epizode. Iako publika nije baš naročito voljela fore iz Seinfelda, a serija je gubila na popularnosti pored serije Sam svoj majstor (Home Improvement), NBC je ipak na kraju naručio 13 epizoda koje su naposljetku Seinfelda vinule u nebesa. Jerry Seinfeld navodno i dan danas na zidu ima obješeno hejtersko pismo u kojem NBC od njega traži samo 4 epizode.

seinfeld

2. Momci s Madisona/ Mad Man (2007. – 2015.)

Momci s Madisona najprije su ponuđeni HBO-u, a kada su tamo odbijeni, prihvatio ih je AMC. Iako je prošla godina dana od pilota do druge epizode, serija je vrlo brzo postala voljena i nagrađivana na sve strane. Među fanove serije ubraja se i američki predsjednik Obama koji je autoru serije Matthewu Weineru poslao pravo fan pismo koje Weiner drži uokvireno na zidu. Kako je negdje u to vrijeme adaptiran roman Put oslobođenja (Revolutionary road) Richarda Yatesa, ekipa Momaka s Madisona bojala se da će svi misliti da su oni kopirali ugođaj romana. No na sveopće iznenađenje, svi su uglavnom mislili da je Sam Mendes, redatelj Puta oslobođenja, zapravo kopirao Momke s Madisona.

Style: "Mad Men"

>> Koja komedija je tvoja tiha patnja?

1. Beverly Hills 90210 (1990. – 2000.)

Kako se 1990. Fox još uvijek probijao na televizijsko tržište, nisu imali previše manevra s biranjem serija koje će producirati. Tinejdžersku seriju Beverly Hills u FOX-u su ispočetka mrzili i planirali su je ukinuti, ali kako nisu imali baš ništa drugo na lageru, odlučili su ju prikazivati tijekom ljetnih mjeseci kako bi uspjeli privući nešto više gledatelja. Na kraju se trud isplatio i Beverly Hills je postao generacijska serija koja je potrajala čak 10 sezona.

beverly hills1

Komentiraj

Komentara