6 čudnih veza holivudskih glumaca i njihovih najdražih filmova

Izazov  – možete li pogoditi najdraži film svog najdražeg glumca? Primjeri koji slijede pokazat će da to možda i nije tako jednostavno kao što se čini na prvu. Često glumce shvaćamo i doživljavamo kroz uloge koje igraju, kao i kroz žanrove filmova u kojima najčešće glume, a upravo će zato biti zanimljivo provjeriti kakvim su ulogama i žanrovima glumci skloni kada su kamere ugašene i koliko se filmovi koje vole razlikuju od filmova u kojima glume. Slijedi šest čudnovatih kombinacija glumaca i glumica i njihovih omiljenih filmova koje nikada ne biste pogodili!

6. Morgan Freeman – Moulin Rouge

Mjuzikl Moulin Rouge, u kojem glume Nicole Kidman i Ewan McGregor, jedan je od najdražih filmova legendarnog glumca Morgana Freemana. Freeman kaže da je to jedan od onih filmova koje jednostavno pustiš, udobno se smjestiš i uživaš, dodavši pritom kako do sada nije vidio sličan film. Uz Mouline Rouge, Freeman voli i King Konga iz 1967. godine, te američki vestern High Noon iz 1952 godine.

5 Eva Mendes – Fitzcarraldo

Nadrealistična drama Fitzcarraldo redatelja Wernera Herzoga iz 1982. godine najdraži je film glumice Eve Mendes. Osim toga, Herzog je i njezin najdraži redatelj. Iako bi malo tko povezao Evu Mendes s ovakvim dubokim i konceptualno razrađenim filmom, za nju je film naprosto genijalan. Posebno joj se sviđa smještanje Opere u peruansku džunglu, što kao ideja zvuči zbilja nadrealno. Mendes voli i Velikog Lebowskog, no ova je informacija ipak manje iznenađenje jer, budimo iskreni, teško da postoji netko tko ne voli Lebowskog.

>> FILM I POLITIKA: OD HITLERA DO SMOGOVACA

4. Christian Bale – Ninja s Beverly Hillsa/Beverly Hills Ninja

Ozbiljno lice Christana Balea se u slobodno vrijeme smije ovoj genijalnoj komediji. Moramo priznati – ovo je stvarno interesantna kombinacija. Povezati Balea i Chrisa Farleyija? Teško. No, Bale kaže da je znao gledati film i dvije noći za redom, diveći se Fareyiju i plačući od smijeha. Tko bi rekao?!

3. Gary Oldman – Apokalipsa danas/Apocalypse Now

Garyju Oldmanu se, izgleda, najviše sviđaju klasici. Kaže da jednostavno obožava Francisa Forda Coppolu, Apokalipsu danas (Apocalypse Now) smješta na prvo mjesto svojih najdražih fimova, smatrajući ga velikim djelom i originalnim uratkom vrijednim svačije pažnje. Međutim, teško mu je ne spomenuti i Coppoline filmove The Conversation i, naravno, (drugi dio) Kuma. Tko bi rekao da je Gary takav klasičar?

2. Andy Garcia – Kum 1 i 2/Godfather 1, Godfather 2

Iako je glumio u trećem nastavku serjiala, Andy Garcia na prvo mjesto postavlja prvi i drugi nastavak epskog serijala o obitelji Corleone. Naime, iako govori kako ne može dati glas filmu u kojem glumi, ipak smatra kako su prvi i drugi nastavak Kuma jednostavno neusporedivi s bilo kojim drugim filmom. Francisa Forda Coppolu uspoređuje s Aristotelom – nevjerojatan um, kaže.

1. Vin Diesel – Zameo ih vjetar/Gone With the Wind

Vin Diesel i romantika? Da, upravo je o tome riječ. Glumac koji je svoju karijeru izgradio igrajući u raznim akcijskim filmovima, utjelovljujući mačo muškarce, voli Clarkea Gablea i njegovu poetiku. Međutim, Diesel naglašava kako i u tom filmu vidi fragmente akcije, te izjavljuje kako je film Zameo ih vjetar (Gone With the Wind) zapravo jedan od prvih akcijskih filmova. Hm… Ako ti tako kažeš, Vine…

>>TOP 5 epskih filmskih dvoboja

Komentiraj

Komentara