Djevojke s Beverly Hillsa/Clueless

6 glumica koje su napravile glup potez i odbile odlične uloge VIJESTI

Kada razmislimo o nekim megapopularnim serijama današnjice i glumicama koje su perfektno odigrale svoje uloge, onda nam je teško i zamisliti da su te iste uloge prvotno bile ponuđene nekom drugom. Da su glumice kojima su te uloge trebale pripasti prihvatile iste, nikada ne bismo gledali Jennifer Aniston u ulozi Rachel, Saru Jessicu Parker kao Carrie, Neve Campbell kao Sidney, itd. Donosimo vam listu glumica koje se odbile neke od najpopularnijih uloga ikad i sada se vjerojatno kaju zbog toga.

1. Tea Leoni odbila je ulogu Rachel

Da je Tea Leoni, sadašnja zvijezda Državne tajnice, znala da će Prijatelji postati globalni hit, sasvim sigurno ne bi odbila ulogu vrckave Rachel koja je na kraju donijela veliku slavu Jennifer Aniston. Iako je uloga prvo ponuđena njoj, a zatim Jennifer, Tea ju je odbila vjerujući da će više prostora dobiti u seriji The naked truth gdje je igrala glavnu ulogu, nego u Prijateljima (Friends) gdje je trebala biti tek jedna od 5 jednako važnih likova. Kako je samo bila u krivu!

tea leonijennifer

2. Dana Delany odbila je ulogu Carrie Bradshaw

Iako trenutno ne možemo zamisliti da je bilo tko drugi osim Sare Jessice Parker glumio Carrie Bradshaw iz Seks i grada (Sex And the City), ta uloga je zamalo pripala Dani Delany. Delany je ulogu navodno odbila iz jednog interesantnog razloga. Naime, imala je osjećaj da je već prije igrala slične uloge i nije željela postati jedna od onih glumica koje igraju samo jedan tip uloga. Da je Delany znala što uloga jedne Carrie Bradshaw nosi sa sobom, danas bi sigurno donijela malo drugačiju odluku.

dana_delanycarrie-bradshaw2

3. Reese Witherspoon odbila je ulogu Sidney

Neve Campbell super je glumica i drago nam je da je upravo ona glumila Sidney u Vrisku (Scream), no vjerojatno joj ne bi pripala čast da glumi u jednom od najpopularnijih teen horora da je glavnu ulogu prihvatila popularna Reese Witherspoon. Razlog zašto je Reese odbila tu ulogu leži u tome što se Reese navodno željela držati romantičnih komedija. Naravno, ova odluka nije puno odmogla Reeseinoj karijeri, ali sigurno joj ne bi ni štetila.

reese-witherspoon-celebrity-wallpaper-1920x1080-1853B33E1869.CR2

4. Katie Holmes odbila je ulogu Piper Chapman

Katie će za nas uvijek ostati simpatična Joey iz Dawson’s Creeka, ali ne bi bilo loše da je bila malo vidovitija i predvidjela da će serija Orange is The New Black postati takav hit. Da je to znala, Katie sasvim sigurno ne bi odbila ulogu Piper Chapman koja je na kraju pripala Taylor Schilling. Katie je u vrijeme snimanja serije imala druge obaveze kojima se morala posvetiti, a ovo joj nije prva velika uloga koju je odbila. Katie je navodno bila ponuđena i uloga Buffy, ubojice vampira, ali kako je u to vrijeme išla u srednju školu, nije htjela napuštati obrazovanje zbog glume.

katie holmesorange-2

5. Jennifer Love Hewitt odbila je ulogu Robin Scherbatsky

Producenti serije Kako sam upoznao vašu majku (How I Met Your Mother) otkrili su da je njihov prvi izbor za ulogu Robin bila Jennifer Love Hewitt. Jennifer je u to vrijeme imala drugih filmskih obaveza i nažalost (ili nasreću) nije mogla pristati na ulogu. Iako je Šaptačica duhovima u kojoj je Jennifer igrala glavnu ulogu imala određeni uspjeh, ništa se ne može usporediti s uspjehom koji je pobrala serija Kako sam upoznao vašu majku. U svakom slučaju, kanadska glumica Cobie Smulders višestruko je profitirala sa zapaženom ulogom Robin.

jennifercobie

6. Sarah Michelle Gellar odbila je ulogu Cher Horowitz

Svi se sigurno sjećaju Alicije Silverstone i njezine uloge u Djevojkama s Beverly Hillsa (Clueless) koja je obilježila tinejdžerice 90- ih diljem svijeta. Eh, pa ta ista uloga razmažene i popularne bogatašice Cher zamalo je pripala lijepoj Sari Michelle Gellar koja se proslavila ulogom Buffy. S obzirom da je Sarah u to vrijeme bila pod ugovorom zbog glume u sapunici Sva moja djeca (All my children), nije mogla prihvatiti ovu ulogu. A kako je Alicia sjajno igrala svoju ulogu, možda se sve ipak odigralo kako je i trebalo.

sarah michelleAlicia-Silverstone

Komentiraj

Komentara