Dadilja/CBS

6 muških serijskih kućanica koje obožavamo

Iako to rade za novac, njihov doprinos domovima za koje se brinu je ipak neprocjenjiv. Oni su Katice za sve, a ujedno neizostavan član obitelji. Od njih možete dobiti što god poželite – čistu košulju, topao ručak, hladno piće i mudar savjet. Ne, ne govorimo o svim suprugama i majkama svijeta, nego o batlerima. Osim što u istoj osobi imate spremačicu, kuhara, vodoinstalatera i električara, ponekad kao bonus stiže i uteg k realnosti. Gotovo svi naši omiljeni batleri posjeduju šarmantnu dozu sarkazma koja njihovo prisustvo čini urnebesnim. (Napominjemo: ako vaš batler ima visok IQ ili nisku plaću, a da ne govorimo ako se to dvoje ukombinira, čuvajte se njihovih otrovnih strelica.) Pa pogledajte našu listu šest omiljenih serijskih kućanica koje obožavamo!

6. Lurch (Obitelj Addams / The Addams Family)

Ova obitelj u kojoj je “čudno” relativan pojam nije si mogla naći boljeg batlera. Jedina dostojna zamjena eventualno bi mogla biti živahna, odsječena ručica, Thing. No, budući da Thing vjerojatno ne bi mogla nositi tanjure i hodati istovremeno, tu je Lurch (Carel Struycken). Lurchova ogromna, gotovo kamenita i beskrvna pojava ipak ima veliko srce čime se savršeno uklapa u ekstravagantni ćušpajz obitelji Addams.

5. Alfred Pennyworth (Gotham)

Alfred je inače batler obitelji Wayne, tako da gdje god gledate Batmana, i Alfred će se uvući u kadar. Mi smo izabrali onog iz serije Gotham, Seana Pertweeja. Prvenstveno zato što je najnoviji i što smatramo da ga stariji Alfredi nisu gledali s facepalmom. On i dalje predstavlja jedan od potpornih stupova obitelji Wayne, a mi mu priznajemo uspjeh u toj izrazito zaštitničkoj poziciji.

4. Rosario (Will i Grace / Will and Grace)

Zašto se ONA nalazi na listu muških batlera? Pa, prije svega jer se i njena vlastita šefica, Karen Walker, i sama često zabuni oko spola svoje kućne pomoćnice. Mi, pak, mislimo da je Rosario (Shelley Morrison) frajerica i pol i da ima muda do poda. Moraš biti popriličan karakter da si stvoriš takav status kako bi svojem poslodavcu (čitaj: robovlasniku) mogao reći nešto ovakvo.
3. Niles (Dadilja / The Nanny)

On je pedantan, ali ne opsesivno kompulzivan. On ima britansko držanje – ali ne po pitanju krutosti, već po pitanju šarma, manira i sarkazma. On je uglađen, ali ne i uštogljen. On voli obitelj u kojoj radi i kojoj se u potpunosti predaje, ali se ne da motati oko malog prsta. On je zavodnik, a ne švaler. On je tiha patnja svake žene (starije od 40), a prototip pravog gospodina i uzor svakom muškarcu. On je, dragi čitatelji, Daniel Davis aka Niles.

2. Geoffrey (Princ iz Bel-Aira / The Fresh Prince of Bel-Air)

Geoffrey (Joseph Marcell) višestruko zaslužuje ovo visoko mjesto. Svakako je najobrazovaniji – zar ne znate da je pohađao Oxford? Usto, ima povijest olimpijskog atletičara. Zašto je sve to napustio? Kako bi u S.A.D-u bio batler Led Zeppelina, Chucka Norrisa, a na koncu i obitelji Banks. Kako se snalazi? Pa, svojim svevidećim očima i sveznajućom glavom lako tjera vodu na svoj mlin kroz sitne i bezazlene ucjene, cijelo vrijeme dajući svu ljubav i pažnju svakom Banksu pod krovom. (Ne, to ne uključuje Jazza.)

1. Gerard Butler

Pa, koji bi drugi batler mogao biti na ovom mjestu? (Možda jedino neki drugi Butler…) Da vidimo što tu imamo: Škota koji ima irske korijene, a koji je cijelo djetinjstvo proveo u Kanadi… Dakle, muškarca s pregenijalnim naglaskom i humorom, koji je vjerojatno užasno pristojan i pristupačan, a k tome i zgodan. Ako se muški dio publike ne slaže s tim, razumjet ćemo. Svi ostali…. Ma, jasno vam je.

Komentiraj

Komentara