6 najzanimljivijih serija s premijerom u listopadu

Doživjeli smo povratak u kina, i to kako…vrhunski Tenet je priredio pravu “welcome back” proslavu. I dok TV industrija nije dobila jednako jak udarac korone kao što je filmska, dosta se serija odgađalo na nekoliko mjeseci, bilo zbog prekida snimanja bilo zbog nemogućnosti postprodukcije.

Za razliku od rujna, nove sezone serija će u listopadu imati većinom one manje poznate, osim izuzetaka vrijednih spomena kao što su Lovci na natprirodno, Fear The Walking Dead, zadnja epizoda 10. sezone Živih mrtvaca i Pomalo crno. Međutim, mnogo novih serija će imati svoje premijere, a u nastavku smo naveli top 6 naših favorita.

6. The Queen’s Gambit (Netflix) – 23.10.

Nakon gledanja teaser trailera prva pomisao mi je bila – napokon trailer koji ne prikaže sve, ali prikaže dovoljno da želiš pogledati. Ono što znamo o ovoj seriji i njenoj radnji po traileru su sljedeće tri stvari: puno šaha, creepy vibe i Dudley iz Harryja Pottera. To je sasvim dovoljno. Kako ne bi krenuli gledati na slijepo, poznat nam je okvirni sadržaj: radnja prati Beth, siroče, kroz njen život od 8. do 22. godine i njezinu “ovisnost”, a onda i psihu, da postane prvak u šahu. Ova mini-serija nastala je na temelju istoimenog romana, a tvorci serije su Allan Scott (Don’t Look Now) i Scott Frank (Logan).

Premijera serije je 23. listopada na platformi Netflix. Kratak zanimljiv trailer pogledajte u nastavku.

5. Flack (Pickbox) -12.10.

Iako se ne radi o u potpunosti novoj seriji, u listopadu na Pickbox NOW dolazi nova serija Flack. Radi se o humorističnom prikazu (čitaj: crni humor) jedne PR-ovske agencije iz Londona, a prati američku publicisticu koja “sređuje” imidž privatnih života svojih klijenata, dok se njen raspada. U glavnoj je ulozi Anna Paquin (X-Men), a dostupne su dvije sezone.

Premijeru serije Flack možete gledati na Pickbox NOW od 12. listopada.

4. Emily in Paris (Netflix) – 02.10.

Koliko god voljeli i/ili tvrdili da volimo komplicirane psihološke priče u serijama i filmovima, ponekad nam dobro dođe serija za opuštanje mozga uz koju ćemo moći hibernirati, a često se i nasmijati. Mnogima je najdraža takva bila Seks i grad. A upravo od njihovog tvorca Darrena Stara dolazi nova, relativno slična, serija Emily in Paris. Ukratko, mlada Amerikanka Emily (Lily Collins) dobije posao u marketinškoj kompaniji u Parizu (po traileru pretpostavljam da je povezano s modnom industrijom) i snalazi se u novom svijetu i s novim tipom muškaraca. Epizode će se biti u trajanju od 30 minuta, a prva će sezona imati klasičnih 10 epizoda.

Premijera serije je 2. listopada na Netflixu, a trailer možete pogledati u nastavku.

3. The Walking Dead: World Beyond (AMC) – 04.10.

Drugi spinoff Živih mrtvaca napokon će doživjeti premijeru u listopadu. Zanimljiv bi koncept,  koji prati prvu generaciju odraslu usred apokalipse, trebao otkriti neke od glavnih misterija svoje originalne verzije kao i prvog spinoffa Fear The Walking Deada. Radnja ove dvosezonske serije je smještena u Nebraski, 10 godina nakon početka apokalipse, i imat će dvije glavne protagonistkinje.

World Beyond će imati premijeru 04. listopada na TV mreži AMC. Trailer pogledajte u nastavku.

>> World Beyond: Nova teen drama Živih mrtvaca razriješit će stare misterije (TRAILER)

2. The Haunting of Bly Manor (Netflix) – 09.10.

Prva sezona, odnosno prva priča- The Haunting of Hill House, nakon svoje premijere u kratkom je roku postala veliki internetski hit. Može li njena sljedbenica The Haunting of Bly Manor doživjeti isti ili barem približan uspjeh vidjet ćemo 9. listopada. Koliko je poznato, radit će se o potpuno drugoj, nepovezanoj priči, koju će povezivati jedino dio glumaca iz one prve (ali će utjeloviti druge likove). Baš zbog takvog tipa serije, ali i njene tematike, mnogi vjeruju da je ovo Netflixov odgovor Američkoj horor priči.

Nova horor priča izlazi 9. listopada, a u nastavku pogledajte trailer.

>> The Haunting of Bly Manor: Napokon dolazi nova priča poznate horor serije

1. Gangs of London (AMC+) – 01.10.

Iako je svoju premijeru već doživjela, i zaradila prilično dobre komentare, nova britanska serija “Gangs of London” u listopadu će doživjeti svoju “streaming premijeru”, odnosno bit će dostupna na online platformi AMC-a. Serija priča priču Londona, razorenog od strane međusobnih sukoba najjačih međunarodnih bandi, koje uključuju Albansku mafiju, Kurdske borce za slobodu, Pakistanski narko kartel, “Velške putnike” i mnoge druge. Uz to, život u Londonu se još više zakomplicira nakon atentata vođe najmočnije londonske kriminalne organizacije. Glavnu ulogu ima britanski glumac Joe Cole, najpoznatiji po ulozi Johna Shelbyja u popularnoj seriji Peaky Blinders.

Naš glavni favorit Gangs of London svoju online premijeru imat će 1. listopada na platformi AMC+. Trailer pogledajte u nastavku.

Ivana Krmpotić

Komentiraj

Komentara