6 nevjerojatnih glumačkih transformacija koje su nas ostavile bez daha

Glumci i glumice ponekad daju baš sve od sebe kako bi briljantno utjelovili neki lik. Neki od njih poduzimaju drastične i nezdrave metode mršavljenja ili debljanja koje vjerojatno ostave trajne ožiljke na njihovo zdravlje. Donosimo vam top listu od 6 nevjerojatnih glumačkih transforamcija koje su glumcima donijele slavu i nagrade, a na neko vrijeme opasno nagrdile njihov inače zdravi izgled. Ne pokušavajte ovo raditi kod kuće!

6. Jake Gyllenhaal

Noćne kronike (Nightcrawler) vs. Southpaw

Sjajni glumac Jake Gyllenhaal je za film Noćne kronike (Nightcrawler) iz 2014. godine najprije izgubio 13 kilograma, da bi se ponovno za film Southpaw samo godinu dana poslije, za ulogu boksača Billyja Hopea, udebljao čak 20 kilograma. Ne može se reći da se momak ne trudi za svoje uloge. Svaka čast.

Noćne kronike (Nightcrawler)
jake gyllen
Southpaw

5. Rooney Mara

♦The Social Network vs. Muškarci koji mrze žene (The Girl with the Dragon Tattoo)

Karizmatična glumica Rooney Mara utjelovila je devijantnu i nekonvencionalnu Lisbeth Slander u filmu Davida Finchera iz 2011. godine Muškarci koji mrze žene (The Girl with the Dragon Tattoo), a njezino uplovljavanje u lik bilo je brutalno. Iako se u fizičkom smislu znatno preobrazila (primjećujete promjenu na obrvama i tri pirsinga?), tu je bila i temeljita mentalna priprema da bi se ušlo u mozak djevojke kao što je Lisbeth. Samo godinu dana ranije glumila je u hit film The Social Network.

The Social Network (2010.)
Muškarci koji mrze žene (The Girl with the Dragon Tattoo)

4. Jared Leto

♦Chapter 27 vs. Dobri dileri iz Dallasa (Dallas Buyers Club)

Jared Leto je još jedan tip koji je spreman sve dati za ulogu. Čak vjerojatno i riskirati zdravlje. Kada je 2007. glumio ubojicu Johna Lennonau filmu Chapter 27, značajno se udebljao. Za ulogu transrodnong muškarca u filmu iz 2013. godine Dobri dileri iz Dallasa (Dallas Buyers Club),  koji mu je pribavio i Oscara, drastično je smršavio i fantastično se preobrazio u ženu. Ne samo izgledom, nego i manirama.

Chapter 27
Dobri dileri iz Dallasa (Dallas Buyers Club)

3. Charlize Theron

 Čudovište (Monster) vs.  Snjeguljica i lovac (Snow White and the Huntsman)

Južnoafrička ljepotica Charlize Theron preobrazila se u prostitutku koja postaje serijski ubojica i za ulogu u filmu Čudovište (Monster) udebljala se oko 13 kilograma. Charlize je za ovu ulogu osvojila Oscara, a izgleda gotovo identično kao Aileen Wuornos koja je u razdoblju od 1989. do 1990. ubila sedam muškaraca. I potom priznala, kad je uhićena, da bi opet ponovila isto. Usporedivši Charlizeinu ulogu s, primjerice, filmom u kojem je glumila nekoliko godina poslije –  Snjeguljica i lovac (Snow White and the Huntsman) – njezine transformacije izgledaju čudesno.

Snjeguljica i lovac (Snow White and the Huntsman)
monster
Čudovište (Monster)

2. Matthew McConaughey

Fool’s Gold vs. Dobri dileri iz Dalasa (Dallas Buyers Club)

Uloga teksaškog kauboja s AIDS-om u filmu iz 2013. Dobri dileri iz Dalasa (Dallas Buyers Club) McConaugheyju je pribavila Oscara, a za nju je izgubio preko 20 kilograma. Zanimljivost koja se veže uz ovaj film i fizičku transformaciju Jareda Leta i Matthewa McConaugheyja je to da je film imao nizak budžet, od čega je samo 250 dolara bilo predviđeno za šminku. Na kraju je jedan Oscar otišao McConaugheyju, jedan Letu, a jedan su dobili vizažisti. Usporedite njegovu ulogu s jednom od njegovih uloga u romantičim komedijama, primjerice Fool’s Gold iz 20o8. godine. Transformacija nas ostavlja bez daha!

Fool’s Gold
Dobri dileri iz Dalasa (Dallas Buyers Club)

1. Christian Bale

Batman Begins vs. Nestajanje (The Machinist) 

Kada sjajni Christian Bale igra neku ulogu, cijeli se da u nju. Pa makar to značilo da mora izgubiti pola svoje tjelesne mase. Za ulogu u filmu iz 2014. godine – Nestajanje (The Machinist) – Christian Bale izgubio je blizu 30 kilograma i nećemo pogriješiti ako ga nazovemo hodajućim kosturom. Eto što vam se može dogoditi ako se odreknete sna na godinu dana. S druge strane, ne možemo zaboraviti Balea kao markantnog, misterioznog Batmana. To se zove kvalitetna transformacija!

Batman Begins
Nestajanje (The Machinist)

Komentiraj

Komentara