6 popularnih glumica i glumaca i njihovi slavni roditelji

Iako je glumcima/ glumicama slavnih roditelja bilo puno lakše ući u svijet glume nego onima koji su kretali od nule, većina njih ostvarila je vrhunske uloge koje su često znale nadmašiti uloge njihovih roditelja. Da nije sve tako crno bijelo u svijetu glume, dokazuje i ovih šest glumačkih parova povezanih rodbinskim vezama.

6. Jon Voight i Angelina Jolie

Jeste li znali da je otac jedne od najpopularnijih glumica današnjice – Angeline Jolie – genijalni glumac Jon Voight? Voighta najbolje pamtimo iz kultnog filma Ponoćni kauboj (Midnight Cowboy) gdje glumi rame uz rame s Dustinom Hoffmanom.

jonangelina1

5. Wanda Ventham i Benedict Cumberbatch

Benedict Cumberbatch Sherlock je nove generacije i svi već znamo koliko mu je dobro sjela uloga ekscentričnog detektiva. Uz poznatog tatu Timothyja Carltona, Benedict se ugledao i na mamu Wendy Ventham koja je najpoznatija kao poručnica Virginia Lake iz britanske SF serije UFO. Benedictovi roditelji pojavljuju se u trećoj sezoni Sherlocka i glume Sherlockove roditelje.

wandaSherlock - Series 2

4. Martin Sheen i Charlie Sheen

Tatu Sheena, pravim imenom Ramon Antonio Gerardo Estevez, najbolje pamtimo iz političke drame Zapadno krilo (The West Wing) i Oscarom nagrađenog ratnog spektakla Apokalipsa danas (Apocalypse Now). Sina Sheena, pravim imenom Carlos Irwin Estevez, znamo po skandalima, ženama, piću, ali i odličnim ulogama, a najviše ga poznajemo po ulozi Charleyja u humorističnoj seriji Dva i pol muškarca (Two and a half Men).

martincharlie

>> Egzotični kućni ljubimci iz hollywoodske šume

3. Ingrid Bergman i Isabella Rossellini

Tri puta Oscarom nagrađena švedska diva Ingrid Bergman uz Gretu Garbo doživjela je najveću slavu u Hollywoodu. Početkom pedesetih udala se za kultnog talijanskog redatelja Roberta Rossellinija i s njim dobila kćer Isabellu, također vrlo talentiranu glumicu. Preporučujemo film Davida Lyncha, senzualni triler Plavi baršun (Blue Velvet) s Isabellom Rossellini u glavnoj ulozi.

ingridbergmanisabella

2. Blythe Danner i Gwyneth Paltrow

Oskarovka Gwyneth Paltrow kći je preminulog redatelja i producenta Brucea Paltrowa i glumice Blythe Danner. Iako su joj malo zamaha u karijeri donijele i zaruke s Bradom Pittom, Gwyneth je ozbiljna glumica postala već u ranim dvadesetima kada je odigrala zapaženu ulogu Emme Woodhouse u filmu Emma koji je ekraniziran prema romanu Jane Austen. U filmu Gospodar plime (The Prince of Tides) koji je režirala Barbra Streisand i koji je nominiran za čak 7 Oscara, gledajte Bythe Danner u ulozi Sally Wingo.

blythegwynethpaltrow

>> 6 serija za ljubitelje svih vrsta misterija

1. Goldie Hawn i Kate Hudson

U braku oskarovke Goldie Hawn s pjevačem Billom Hudsonom, rodila se Kate Hudson, zvijezda filma Korak do slave (Almost famous). Njezina majka Goldie Hawn najpoznatija je po ulogama u uspješnim filmovima poput There’s a Girl in My Soup (1970), Butterflies Are Free (1972), The Sugarland Express (1974), Shampoo (1975), Foul Play (1978.) i brojnim drugim filmovima, a njezina je karijera trajala više od 30 godina.

goldiekatehudson

Komentiraj

Komentara