6 serija za ljubitelje svih vrsta misterija

Ako volite misterije, detektive, rješavanje zločina i/ili zatvore, na pravom ste mjestu. Preporučamo vam jednu od šest misterioznih serija s ove liste, koje pokrivaju sve vrste misterija. Od Top of the Lake s Elisabeth Moss, do kultne serije Oz, sigurno ćete pronaći misterij po vašoj mjeri.

6. Top Of The Lake (2013. – 2017.)

Elisabeth Moss glumi neiskusnu detektivku Robin Griffin, koja se hvata ukoštac sa slučajem trudne 12-godišnjakinje koja se pokušala utopiti u jezeru, nakon čega je nestala… Zašto je treba pogledati: Misteriozna priča o tajnama maloga novozelandskoga grada, sa sjajnom glumačkom ekipom koja je seriji zaradila Zlatni globus.

top of the lake

5. Zločinački umovi/Criminal Minds (2005. – 2020.)

Kad FBI u slučajevima sa serijskim ubojicama dođe do mrtve točke, obrate se profilerima iz Quantica – dok drugi detektivi proučavaju dokaze slučaja, oni proučavaju počinitelje. Zašto je treba pogledati: Napeta kriminalistička serija o elitnoj ekipi profilera koji analiziraju neke od najuvrnutijih mozgova serijskih ubojica diljem zemlje pokušavajući im stati na kraj prije nego što ponovno ubiju.

 4. Orange Is The New Black (2013. – 2019.)

Orange Is The New Black napravljena je po zatvorskim iskustvima Piper Chapman koja je završila u zavoru jer je dilala drogu za svoju bivšu curu, koja je u istom zatvoru. Zašto je treba pogledati: Hrpa žena u zatvoru, ima i seksa, a to nije najbolji dio ove serije

3. 12 majmuna/12 Monkeys (2015. – 2018.)

Zašto je treba pogledati: Nakon dva filma 12 majmuna (La jetée,1962., 12 majmuna, 1995.) vrijeme je za detaljno razrađenu, hiperaktivnu, vremensko-putujuću avanturističku seriju!

12monkeys

2. Sherlock (2010. – 2017.)

Google mu je veliki prijatelj, po Londonu se vozi tipičnim crnim taksijima. Ne drogira se opijumom, nego nikotinskim flasterima. Zašto je treba pogledati: Sherlock Holmes je iz viktorijanskog Londona prebačen na ulice suvremene britanske metropole, ali i dalje je nesnalažljiv u društvu. Ljude ne podnosi i mnogo se radije služi SMS-ovima nego izravnim kontaktom, uopće ne vidi kad se nekoj ženi svidi, prezire sve one „malog mozga“, nije, međutim, psihopat, nego, njegovim riječima, „sociopat koji jako dobro funkcionira“.

1. Oz (1997. – 2003.)

Riječ je o svakidašnjici eksperimentalnog odjela zatvora skraćenog naziva Oz, zatvorenika podijeljenih po bandama, ima čak i jednu snažnu ljubavnu gay priču, ima zapravo svega, a sve bolje od boljeg… hrpa jakog casta i mnogo zgodnih trivijica, poput – Steve Buscemi režirao je dvije epizode. Zašto je treba pogledati: Jedna od najjačih serija ikada, na trenutke brutalna, ali je svejedno pronašla gledatelje svakakvih ukusa. 

>>Male tajne iza Paklenog šunda

Komentiraj

Komentara