6 SF i fantasy serija i filmova na Pickboxu

Pickbox ima malu kolekciju znanstvene fantastike, ali sve serije i svi filmovi koje ima izuzetno su kvalitetni i vrijedni gledanja. Od Uljeza koji se temelji na romanu Philipa K. Dicka do kultnih Vremenskih bandita, ljubitelji serija i filmova uživat će u izvanzemaljcima, humanoidnim robotima, putovanjima kroz vrijeme i nevjerojatnim supernaturalnim događajima. Donosimo vam šest preporuka znanstveno-fantastičnih i fantasy serija i filmova koji se mogu gledati na Pickboxu!

6. ULJEZ/IMPOSTOR

Znanstveno-fantastični film Uljez (Impostor) temelji se na kratkoj priči istog imena popularnog pisca Philipa K. Dicka. Sjajnu glumačku postavu čine Gary Sinise, Madeleine Stowe, Vincent D’Onofrio i Mekhi Phifer. Radnja se odvija u 2079. godini – nakon što ljudi desetljećima ratuju protiv izvanzemaljaca, znanstvenik Spencer Olham (Gary Sinise) koji izrađuje tajno vojno oružje, bude optuže da je izvanzemaljska replika samog sebe koji je poslan da ubije kancelara. Olham je prisiljen u bijeg, a šokantni znanstveno fantastični obrati neće vas ostaviti ravnodušnima.

5. VREMENSKI BANDITI/TIME BANDITS

Vremenski banditi (Time Bandits) kultni je znanstveno-fantastični film redatelja Terryja Gilliama. U njemu pratimo dječaka koji se pridruži čudnovatoj skupini patuljaka na putovanju kroz vrijeme. Patuljci bježe od svoga gospodara, Vrhovnog Bića, a na putu susreću mnoge povijesne ličnosti uključujući Agamemnona, Napoleona, Robina Hooda, ali će se i suočiti sa Zlom u utvrdi tame.

4. BOJIŠ LI SE MRAKA?/ARE YOU AFRAID OF THE DARK?

Bojiš li se mraka? kultna je kanadska horor teen serija. Radi se o grupi klinaca okupljenih pod imenom Ponoćno društvo, koji prepričavaju strašne priče oko logorske vatre u šumi. Duhovi, čudovišta, vještice, demoni, uklete kuće i ostale stvari zbog kojih prije spavanja želimo zaviriti ispod kreveta i po noći ostaviti upaljeno svjetlo.

3. MLADI VUKODLAK/TEEN WOLF

U nadnaravnoj teen seriji Mladi vukodlak (Teen Wolf) pratimo Scotta McCalla (Tyler Posey) koji se ne snalazi najbolje u društvu, a jedini mu je prijatelj sarkastični Stiles. Njih dvojica odlutaju u šumu, jer su čuli da je policija našla pola djevojčina tijela. Scotta tada napadne neko čudno biće te shvaća kako je iznimno osjetljiv na zvukove kao i da mu sport, koji mu nikad nije išao, sad ne predstavlja nikakav problem. Stiles prvi shvaća što predstavljaju znaci koje je Scott počeo pokazivati…

2. AGENTI S.H.I.E.L.D.-A/AGENTS OF S.H.I.E.L.D.

Clark Gregg  u ulozi je agenta Phila Coulsona u svijetu superheroja te okuplja malu, ali pomno odabranu skupinu agenata iz špijunske organizacije koja djeluje diljem svijeta, znanu kao S.H.I.E.L.D. Skupa istražuju novo, neobično i nepoznato na svim kontinentima, štiteći obično od neobičnoga. Coulsonov tim čine agent Grant Ward, kojem leže špijunaža i borba, agentica Melinda May, stručna pilotkinja, još bolja u borilačkim vještinama, izvrsni inženjer agent Leo Fitz, genijalna biokemičarka agentica Jemma Simmons te pridošlica, hakerica Skye.

1. LJUDSKA VRSTA/HUMANS

Što je to što nas čini ljudima? Može li sintetička kreacija ikada razmišljati i osjećati na način na koji mi to činimo? Ako može, kako se ponijeti prema tome? Ova se serija bavi upravo tim, svaki dan sve manje hipotetičkim pitanjima. Smještena u alternativnoj sadašnjosti, serija prikazuje život sasvim obične britanske obitelji koja postaje vlasnikom sinta Anite. Sintovi su humanoidni roboti čija je glavna funkcija biti ispomoć u svakodnevnim kućanskim zadacima. Iako nepovjerljivi, obitelj lagano prihvaća prisutnost sinta, no s vremenom Anita počinje biti svjesna svojeg postojanja. Daljnje epizode otkrivaju da ona nije jedina koja je počela razmišljati i osjećati.

Sve serije i filmove na Pickboxu udaljeni su samo jednim klikom!

>> Sintovi dolaze – Britanska SF serija Humans dostupna na Pickboxu  

Komentiraj

Komentara