7 glumaca koji izgledaju kao i povijesni likovi koje su glumili

Povijesni filmovi pokušavaju, vjernije ili manje vjerno, zabilježiti i prikazati neki važan povijesni događaj. U ovom članku bit će riječi o tome kako su neki glumci izrazito uvjerljvo prikazali povijesne likove koje su portretirali. Izabrali smo sedam glumaca koji izgledaju identično kao i stvarni likovi koje su glumili, a o tome jesu li ih uspjeli vjerno prikazati,  procijenite sami!

>> 6 čudnih veza holivudskih glumaca i njihovih najdražih filmova

7. Sean Penn kao Harvey Milk

U popularnom američkom biografskom filmu Milk  iz 2008. godine, Oscarom nagrađeni glumac Sean Penn glumi Harveyja Milka, političara, aktivista i borca za gej prava. Upravo za ulogu Harveyja, Sean Penn je osvojio Oscara za najboljeg glavnog glumca.

6. Andre 3000 kao Jimi Hendrix

U internacioonalno ko-produciranom filmu Jimi: All Is By My Side  iz 2013. godine,  o jednom od najpopularnijih glazbenika na svijetu – Jimiju Hendrixu, popularni reper iz hip hop dua Outcast Andre 3000 tumači lik Jimija. Iako je film poznat po kontroverzama koje ga okružuju, poput toga da ne prikazuje stvarno stanje stvari, Andre 3000 obavio je izvrstan posao u prenošenju lika i djela Jimija Hendrixa.

5. Mery Streep kao Margaret Thatcher

Britansko-francuski biografski film o životu i djelu Margaret Thatcher Čelična Lady (The Iron Lady) iz 2011. godine dobio je miješane kritike, no ono oko čega su se svi složili je kako je glumica Meryl Streep izvrsno prikazala Margaret. Štoviše neki misle kako joj je to najbolja uloga u karijeri. Stoga ne čudi da je za ovu ulogu nagrađena Oscarom, što je bio njezin 17. osvojei kipić.

4.  Ashton Kutcher kao Steve Jobs

U američkom biografskom film o životu i djelu Stevea Jobsa Jobs (2013.) glumcu Ashtonu Kutvheru pripala je čast glumiti Stevea Jobsa. O samoj točnosti povijesnih događaja mnogo se raspravljalo, ali Ashton Kutcher je svakako sjajno izgledao u filmu!

3. Bruno Gunz kao Adolf Hitler

Njemački povijesni ratni film Konačni pad (Downfall)  iz 2004. godine smatra se kontroverznim jer je u njemu prikazana Hitlerova ljudska strana.  Švicarski glumac Bruno Ganz tumači Adolfa Hitlera. Ganz je 4 mjeseca istraživao i studirao snimke Hitlerovih privatnih razgovora kako bi valjano odglumio Hitlerov glas i austrijski dijalekt. Glumac je također bio uvjeren da je Hitler imao Parkinsonovo bokest pa je posjetio bolnice gdje je promatrao ljude s tom bolesti.

2 Val Kilmer kao Jim Morrison

Američki biografski film The Doors  iz 1991. godine prikazuje život frontmena jedng od najpopularnijih rock sastava ikada – The Doors. Popularni američki glumac Val Kilmer tumači Jima Morrisona. Prije nego što je počelo snimanje, film je bio u tzv. producentskom paklu 10 godina. Naime, mnogim se popularnim glumcima nudila uloga Jima Morrisona – Johnnyju Deppu, Richardu Gereu i Johnu Travolti. Svakako nam je drago da je uloga ipak pripala Valu Kilmeru jer je obavio odličan posao!

1. Salma Hayek kao Frida Kahlo

Oscarom nagrađeni američki biografski film Frida iz 2002. godine o meksičkoj slikarici Fridi Kahlo oduševio je i kritičare i publiku. Popularnu slikaricu tumači meksička i američka glumica Salma Hayek koja je za svoju ulogu nominirana za Oscara.

>> 5 zanimljivosti koje (vjerojatno) niste znali o Agathi Christie

Komentiraj

Komentara