7 glumaca koji su (nažalost) napustili svoje uloge prije završetka serije

Nakon nekog vremena gledanja omiljene nam serije, postaje gotovo pa i nezamislivo pretpostaviti da bi netko drugi mogao preuzeti određenu ulogu. Pa nismo  u devedesetima i ne radi se o Santi Barbari! Ipak, i takvi se slučajevi nerijetko događaju. Zato smo odlučili napraviti listu sedam glumaca koji su napustili svoja mjesta prije završetka pojedinih serija, što je ujedno utjecalo na daljnji razvoj priče, ali i na recepciju same serije kod publike.

7. Christopher Meloni (Zakon i red: Odjel za žrtve)

meloni
Meloni kao Elliot Stabler

Jedan od ključnih aktera u ekipi Zakona i reda, 2011. je u javnost izašao s objavom o svom povlačenju iz serije. Naime, navodni je razlog bio ugovor i neki detalji vezani uz produženje suradnje za 13. sezonu ove serije. Tandem Stabler-Hargitay, kojeg je uz Melonija činila i Olivia Benson, bio je okosnica ove serije. No, i bez Melonija, serija je nastavila svoj put do dan danas.

6. Patrick Dempsey (Uvod u anatomiju)

dempsey
Doktor Derek

Uloga doktora Dereka Shepherda istaknula je Dempseyija u svijetu glume. Ova je uloga postala njegov zaštitni znak. Međutim, iako je potpisao ugovor za 11. i 12. sezonu, na kraju jedanaeste njegov lik umire, a Dempsey napušta seriju. Iako nije riječ o napuštanju serije zbog nesuglasica ili konflikta s producentima, ovaj je prijevremeni odlazak jednog glavnog glumca obilježio nastavak Uvoda u anatomiju.

5. Mischa Barton (The O.C.)

barton
Mischa Barton u ulozi Marisse Cooper

Glumica je stekla iznimnu popularnost u ulozi Marisse Cooper. Zapravo, bila je jedna od ključnih faktora velike popularnosti i gledanosti ove serije. Na kraju treće sezone, Marissa umire. No, ostala su otvorena pitanja je li njena smrt bila uklopljena u priču, ili je pak Mischa Barton htjela napustiti seriju i krenuti u filmsku karijeru. Težište vuče na potonji razlog. Nakon njena odlaska, popularnost i gledanost O.C.-a je drastično pala.

4. David Duchovny (Dosjei X)

mulder
Scully bez Muldera – kakav bi to svijet bio?

Teško je zamisliti nekog drugog kao partnera Gillian Anderson. No, upravo se to dogodilo kada je krajem 8. sezone Duchovny otišao iz serije, a Scully ostala bez Muldera. Kasnije se Duchovny vratio u filmskim nastavcima Dosjea X te u povratku kultnog serijala na malim ekranima.

3. Chad Michael Murry i Hilarie Burton (One Tree Hill)

onetreehill
Lucas i Peyton činili su sladak par

Nakon objave o odlasku Murryija i Burton iz serije nakon šeste sezone, fanovi One Tree Hilla postali su sumnjičavi oko kvalitetnog nastavka. Tko bi ovaj par mogao zamijeniti? No, bez obzira na njihov odlazak, serija je nastavila svoj put još dodatne tri sezone. Na nesreću mnogih fanova, bez Lucasa i Peyton.

2. Steve Carell (U uredu)

scott
Jedan jedini šef!

Jedno od lica zaštitnika ove serije, napustilo je projekt nakon 139 epizoda. U travnju 2010. godine, Carell je izjavio kako napušta ovu seriju kako bi se fokusirao na vlastitu karijeru u domeni filma. Iako je bio pozvan da se priključi seriji 2013., Carell je odbio rekavši kako takav čin ne bi bio u skladu s likom Michaela Scotta.

1. Charlie Sheen (Dva i pol muškarca)

Ovo je definitivno jedan od razvikanijih, eksplozivnijih i neočekivanijih rastanaka između glumca i svoje uloge, odnosno između glumca i šefova serije. Zbog razvratnog i neodgovornog ponašanja, Sheen napušta seriju nakon osam uspješnih sezona. CBS i Warner Bros ukidaju ugovor s njim u ožujku 2011. Charlie Harper službeno umire u seriji, a zamjenjuje ga Ashton Kutcher u ulozi Waldena. Priznajmo – nemoguće je bilo zamijeniti Charlieja.

Komentiraj

Komentara