7 glumica i glumaca koji ne gledaju serije i filmove u kojima glume

Svaki posao koji teži biti boljim zahtijeva detaljnu analizu i konstantnu reviziju dosadašnjeg rada kako bi ga se u budućnosti moglo efikasnije i kvalitetnije obavljati. Glumački posao nije iznimka od tog pravila, no postoje glumci i glumice koji to definitivno jesu. Oni, naime, serije i filmove u kojima glume uopće ne gledaju.

Neki to odbijaju jer ne vole gledati sebe na ekranu, druge muči pritisak samosvjesnosti, dok nekolicina njih selektivno bira koja će svoja djela pogledati. Ono što većina njih ističe, jest to da im je važniji sam proces snimanja filmova i serija od njihovog konačnog oblika. Ovdje ćemo stoga predstaviti 7 glumica i glumaca koji, zbog različitih razloga, ne gledaju filmove i serije u kojima su ostvarili glumačke angažmane.

7. Reese Witherspoon

Plavuša s Harvarda

Tko uopće voli gledati sebe, pitala se Reese Whiterspoon prije nekoliko godina u intervjuu koji je vodila Chelsea Handler. Za Whiterspoon je nepojmljivo to da netko gleda sebe u oponašanju nekog drugog. U drugom intervjuu za Daily Express, Whiterspoon je izjavila da ima neku vrstu amnezije kada su u pitanju filmovi u kojima sudjeluje. Jednostavno – zaboravlja na njih. U skladu sa svojim stavom, Whiterspoon uopće ne gleda svoje filmove.

6. Johnny Depp

Deveta vrata

>> 13 starih, ali moćnih filmova Johnnyja Deppa

S obzirom na reputaciju ekscentričnog glumca koja ga krasi već dugi niz godina, nije ni čudno što Johnny Depp uopće ne gleda svoje filmove. Jednom je prilikom Depp izjavio kako je davnih dana odlučio da neće gledati filmove u kojima glumi. Razlog je poprilično jasan – ne želi da gledanje sebe na ekranu utječe na njegov glumački rad. Za Deppa je važnije iskustvo rada na filmu, voli biti u procesu stvaranja nekog djela. Gotov film, prema Deppu, nije više stvar koja ga zanima. On je svoj dio odradio u procesu.

>> (Još) 10 filmova sjajnog Johnnyja Deppa

5. Matthew Fox

Lost/ABC

Matthew Fox, poznat i kao doktor Jack Shephard iz serije Izgubljeni, kratko je i jasno izjavio da nije pogledao ni jednu epizodu Izgubljenih. Jednostavno, kaže Fox, ne osjeća se ugodno kada gleda sebe na ekranu. No, kaže da priču Izgubljenih voli, te da je itekako upućen u nju zbog procesa stvaranja serije i na temelju rada na scenariju. Zanimljivo je i to što Fox nije jedini glumac iz postave Izgubljenih koji nije pogledao seriju. Nedavno je Naveen Andrews, koji glumi Sayida Jarraha, izjavio da nikada nije sjeo i pogledao seriju.

>> Gledaj sve sezone Losta odmah na Pickboxu

4. Joaquin Phoenix

Gladiator

Joaquine Phoenix je pogledao samo dva svoja filma: Master (2012) i Ona (Her, 2013). Mnoge bi moglo začuditi to što nije pogledao Gladijatora, jednog od onih filmova koji se mogu svrstati u kategoriju klasika novijeg doba. Phoenix sebe jednostavno ne želi gledati. Iako je njegov posao biti pred njom, Phoenix ne želi vidjeti sebe onako kako ga vidi upravo – kamera.

3. Julianne Moore

Hours

Iako se bavi glumom, sjesti i pogledati film je za Julianne Moore prava tlaka, pogotovo kada je riječ o filmovima u kojima je glumila ona sama. Naime, Moore je jednom prilikom izjavila da ne gleda svoje filmove, da ju zapravo ne interesira završni proizvod već proces snimanja filma. Voli biti u filmu, ali ne i gledati ga. Ono što je kod Moore posebno naglašeno, jest to da ne voli sjediti na premijerama. Takve događaje pokušava izbjeći.

2. Maggie Smith

Downton Abbey/ITV

Kada su ju pitali da li gleda seriju Downton Abbey, glumica Maggie Smith je kratko i jasno odgovorila – ne. Smith je zbog uloge u toj seriji dobila 3 Emmyja, a na tim se dodjelama nije pojavila ni jednom. Njena perfekcionistička narav dobro je poznata, tako da ne čudi to što Smith nije pogledala Downton Abbey jer, kako je i sama rekla, gledanjem svojih nastupa uočava pojedinosti koje joj smetaju i određene scene koje bi drukčije izvela. Gledanje vlastitih nastupa u Downtown Abbeyju za nju bi bila poprilično frustrirajuća stvar, pa to niti ne čini.

1. Peter Dinklage

HBO

Peter Dinklage je definitivno jedan od najpopularnijih glumaca u posljednjih nekoliko godina. S obzirom na odlične nastupe koje ima u ulozi Tyriona Lannistera, to i ne čudi. Pokazatelj toga je i serija od 6 nominacija za nagradu Emmy. No, ono što je zanimljivo jest to što Dinklage vjerojatno nije nikada ni pogledao scene zbog kojih je dobio brojne nagrade i nominacije na renomiranim festivalima i ceremonijama. Prije par godina je Daily Mailu izjavio da ne gleda seriju. Zapravo, Dinklage je izjavio da uopće nema HBO.

Komentiraj

Komentara