7 hororaca koje ćete dugo pamtiti

Ako ste fan horora i psiholoških igara, na pravom ste mjestu! Na ovu top listu trudili smo se staviti filmove koji pokazuju bogati spektar horor žanra. Svaki film je poseban po tonu i načinu na koji će uvući i prestraviti gledatelja, a njihova vrijednost očituje se i u tome što ih nećete moći izbaciti iz glave.

7. THE CONJURING (2013)

ŽANR: Američki horor, misterij, triler

Dvoje paranormalnih istraživača Ed i Lorraine Warren pokušavaju pomoći obitelji koju terorizira mračna prisutnost u njihovoj kući.

6. THE TAKING OF DEBORAH LOGAN (2014)

ŽANR: Američki found footage horor film

Mia, Gavin i Louis su tim dokumentarista koji se upućuju snimati život starije žene Deboreh koja boluje od Alzheimerove bolesti. Za vrijeme njihovog boravka u Deborinoj kući, Deborah se postepeno počinje ponašati bizarno i agresivno, što njen doktor objašnjava kao tipične simptome agresivnog oblika te bolesti.

5. INSIDIOUS (2010)

ŽANR: Američko-kanadski nadnaravni horor

Astralne projekcije, šareni svijet i demon. Jedan je u nizu od četiri filma – Insidious: Chapter 2, Insidous: Chapter 3 i Insidious: The Last Key. Radnja prati oca Josha Lamberta koji pokušava vratiti svoga sina iz kome u koju je upao nakon susreta sa utvarom na tavanu nove kuće u koju su se uselili. Film je atmosferičan i stravičan na svoj vlastiti način.

4. ROSEMARY’S BABY (1968)

ŽANR: Američki psihološki nadnaravni horor

Film Romana Polanskog baziran je na istoimenom romanu Ire Levin. Mlada obitelj se useljava u stan u New Yorku nakon čega ih počinju opsjedati njihovi neobični susjedi. Nakon što žena misteriozno zatrudni, strah za život njenog nerođenog dijeteta počne kontrolirati njen život.

>> Hokus Pokus: 5 razloga za gledanje kultnog fantasy klasika za Noć vještica

3. THE THING (1982)

ŽANR: Američki sf, horror, misterij

Tim istraživača na Antarktici počinje proganjati stvorenje koje može mijenjati svoj oblik. Stvor može biti bilo tko.

2. THE OTHERS (2001)

ŽANR: Američki horor, misterij, triler

Grace koja živi sa svojih dvoje fotoosjetljive djece u staroj obiteljskoj kući počinje sumnjat da je kuća ukleta.  Film jako dobro koristi slabosti svojih likova kako bi stvorio napeto i jedinstveno iskustvo.

1. THE VISIT (2015)

ŽANR: Američki horor, misterij, triler

Brat i sestra prvi put u životu posjećuju svog djeda i baku koje nisu nikad vidjeli. Nedugo nakon njihovog dolaska, baka i djed ih počinju plašiti svojim bizarnim ponašanjem koje kroz radnju sve više eskalira.

>> 5 novih hororaca idealnih za Noć Vještica

Komentiraj

Komentara