7 hrvatskih serija koje nam nikada neće dosaditi

Neke hrvatske serije imaju status kultnih serija, a jedna od njihovih osobina je da nam nikada neće dosaditi. Donosimo vam listu od 7 hrvatskih serija snimljenih u različito vrijeme – od 60-ih godina prošlog stoljeća do novije hrvatske produkcije. Ove serije uvijek iznova možemo gledati!

7. Prosjaci i sinovi

Prosjaci i sinovi je serija snimljena 1971. prema scenariju Ivana Raosa, no zbog  netom slomljenoga Hrvatskog proljeća, dvanaest godina bila je neobjavljena te je prvi put prikazana 1984. Nakon premijernog prikazivanja, ubrzo je dobila status jedne od najgledanijih hrvatskih serija. U seriji kao i u romanu, pratimo zgode obitelji prosjaka u njihovoj borbi za opstanak.

6. Naše malo misto

Naše malo misto serija je koja je stekla status legende još davnih dana. Snimana je od 1969. do 1971. godine, ali njezin humor, političke opaske i posebne dogodovštine glavnih likova uvijek su aktualne.  Prikazuje život u malom dalmatinskom mjestu kroz prizmu pisanja kronike mjesta, koju vodi poštar Andrija Bombišta. Pratimo živote dotura Luigija, njegove Bepine, Roka Prča, i drugih.

5. Velo misto

Serija Velo misto napravljena je 10 godina nakon Našeg malog mista. Temelji se na knjizi Miljenka Smoje, i svojevrsna je kronika Splita u kojoj pratimo sudbine  različitih ljudi – ribara, radnika, policajaca, studenata, vojnika, krijumčara, uglednih građana. Autentična i humoristična!

4. Smogovci

Hrvatska humoristična serija Smogovci temelji se na istoimenom romanu Hrvoja Hitreca, koji je napisao i scenarij za seriju. Prikazivala se od 1982. do 1997. godine. U Smogovcima pratimo obitelj Vragec koji žive na Pešćenici, kvartu u Zagrebu.

3. Lažeš, Melita

Hrvatska serija iz 1984. godine temelji se na romanu Ivana Kušana istog imena. U fokusu je 12-godišnja djevojčica Melita, koju svi smatraju lažljivicom. A ona samo vidi svijet drugim očima!

2. Duga, mračna noć

Duga mračna noć je film, a ujedno i serija od jedne sezona koja se sastoji od 13 epizoda. Radnja je smještena u vrijeme 2. svjetskog rata u Kraljevini Jugoslaviji, gdje pratimo glavnog lika Iva Kolara (Goran Višnjić), studenta agronomije koji se priključuje partizanskom pokretu.

1.Bitange i princeze

Hrvatski sitkom u kojem glavne uloge imaju Rene Bitorajac, Tarik Filipović, Mila Elegović Balić, Nataša Dangubić i Hrvoje Kečkeš. Rađena je po uzoru na popularnu amričku seriju Prijatelji (Friends) i prati živote 5 prijatelja koji žive u istoj zgradi, a druže se u bircu koji se zove „Bitange i princeze“.

>> Top 11 crtića balkanskih klinaca

Komentiraj

Komentara