7 kul likova koji nose najobičnije ime – John

Ime John jedno je od najčešćih imena engleskog govornog područja (i šire), a većina nas možda odmah na spomen tog imena pomisli, “kako neoriginalno ime!” No kao i uvijek, istina je voda duboka, pa leži u onome što se krije iza imena, u onome što netko jest i u nečijoj osobnosti koju ime samo nosi. Ime John dolazi iz latinskog Ioannes i Iohannes, koji pak dolaze iz grčkog Iōannēs (Ἰωάννης), a to pak izvorno dolazi iz hebrejskog jezika Yohanan (יוֹחָנָן‎), ili Yehohanan što bi se moglo prevesti kao “Bogu milostiv” ili “Bog je milostiv”.

Neki od najzanimljivijih filmskih i serijskih likova zovu se upravo John, i dokazuju da, iako imaju najsvakidašnjije ime na svijetu, njihovu pojavu nećete moći samo tako zaboraviti! Donosimo vam listu 7 likova iz crtića, filmova i serija koji nose najobičnije ime – John!

7. John Darling

animirani film: Petar Pan/Peter Pan

Stariji brat u kući Darling po imenu John skeptičan je za razliku od svog brata i sestre, no kad zaviri u Nigdjezemsku, njegov se svijet mijenja i s lakoćom i zaigranošću postaje Izgubljeni dječak.

6. John Connor

film: Terminator

John na kojemu leži sudbina cijelog svijeta mladi je John Connor, sin Sare Connor, koji oca vidi u protivniku ljudske vrste – Terminatoru.  No upravo uz pomoć Terminatora ovaj John i spasi svijet.

5. John Smith

film: Gospodin i gospođa Smith/Mr. and Mrs. Smith

Nabrijana filmska akcija u rukama je bračnog para koji su oboje ubojice. Kada se njihova tajna otkrije, John i Jane Smith moraju ubiti jedan drugog. No njihova ljubav je ipak jača. Onda kreće akcija.

4. John Watson

serija: Sherlock

Sherlock ne bi bio Sherlock bez svog Johna, Johna Watsona. John ne obavlja poslove na isti način kao i Sherlock, no njegov je rad koristan. S kim bi drugim Sherlock inače mogao živjeti?

3. John Smith

animirani film: Pocahontas

John Smith možda nije princ, ali nema djevojke koja ne bi pošla za ovog šarmantnog i neiskvarenog Disney ljepotana. Zajedno bi trčali poljanama, ljubili se pod slapom i radili sve što rade mladi.

2. John Rambo

film: Rambo

Samo je jedan John Rambo! Doduše, u 5 filmskih nastavaka. A jeste li znali da se 1986. prikazivao animirani crtić Rambo, i to u 65 nastavaka? Provjerite.

1. John McClane

film: Umri muški/Die Hard

Yippee-ki-yay, mother fucker!

>> 8 kul likova iz serija koji nose ime Michael

Komentiraj

Komentara