7 najdražih animiranih likova svih vremena

Neki su animirani likovi ikone svoga doba i za njih se može reći da su na neki način bezvremenski. Danas pričamo samo o takvim likovima – legendarnim likovima iz legendarnih animiranih serija i filmova. Bacite oko na našu listu sedam najdražih animiranih likova svih vremena. Svaki je super na svoj autentični način!

>> 8 crtića koje preporučujemo samo odraslima

7. Šiljo/Goofy

Dobrodušni Šiljo jedan je od najboljih crtanih likova ikad. Pozitivac u duši, šašav, drag i pravi miljenik djece. Po izgledu je antropomorfni pas obučen u džemper, hlače i bijele rukavice. Stvoren je u studiju Walta Disneyja prije 85 godina, i vjerni je i dugogodišnji pratitelj Mickeyja Mousea.

6. Spužva Bob Skockani/SpongeBob SquarePants

Moglo bi se reći kako Spužva Bob Skockani (SpongeBob SquarePants) jedan je od najluđih likova ikad stvorenih u povijesti animiranih likova. Osim što je spužva koja priča, Spužva Bob živi u ananasu, a “kućni” ljubimac mu je puž koji se zove Gary. Ne možeš ga ne voljeti.

5. Ljenjivac Sid

Šeprtljavi Sid prava je duša od ljenjivca. Uvijek izazove neku nevolju, ali tko bi mu zamjerio kad je tako sladak. Sid se kao jedan od glavnih likova pojavljuje u animiranim filmovima Ledeno doba (Ice Age), a glas mu u originalnim filmovima daje kolumbijsko-američki glumac John Leguizamo ( Super Mario Bros,  Carlito’s Way).

4. Mačak Tom

Ovaj šašavi mačak nije ni približno lukav i pametan kao sve druge mačke svijeta, ali to je upravo i razlog njegova šarma. Toma smo u djetinjstvu ( a i duže) gledali u jedom od najpoznatijih animiranih klasika – Tomu i Jerryju (Tom And Jerry), koji se prvi put počeo prikazivati 1940. godine, a ovaj animirani klasik stvorili su William Hanna i Joseph Barbera.

3. Bart Simpson

Tko ne bi volio najnestašnijeg animiranog dječaka koji ni nakon 30 godina postojanja nije odrastao. Njegova cijela obitelj može biti na ovoj listi! Homera, Marg, Maggie i Lisu stvorio je Matt Groening, a što se nas tiče ovu obitelj možemo gledati i idućih 30 godina.

2. Bender

Možda ste pomislili da je Bender robot kojemu je alkohol pogonsko gorivo, ali ne, nije, on je samo robot alkoholičar. Jedan od najboljih robota u galaksiji (a i šire), Bender se pojavljuje u kultnom animiranom hitu Futurama iz 1999. godine, koju je također stvorio Matt Groening.

1. Baltazar

Profesor Baltazar svojim maštovitim izumima spašava svijet. Prvi Baltazar nacrtan je i animiran 1967., a serija o profesoru Baltazaru snimala se od 197. do 1978. godine u Zagreb filmu. Inače, profesor Baltazar uspije spasiti svijet u 5 do 10 minuta, koliko traje svaka epizoda.  Otac lika profesora Baltazara je Zlatko Grgić.

>> Top 11 crtića balkanskih klinaca

Komentiraj

Komentara