7 razloga zašto je Better Call Saul zakon serija

Sjećate se Saula Goodmana? Šarlatanskog odvjetnika koji je nosio smiješne kravate i svako malo izvlačio Waltera Whitea i Jesseja Pinkmana iz nevolja? AMC je upravo obnovio Nazovi Saula (Better Call Saul) za četvrtu sezonu, a mi vam donosimo 7 razloga zašto je ova kriminalistička serija o životu Saula Goodmana jako, jako cool.

>> Better Call Saul obnovljen za 4. sezonu!

1. Jer Saul ima ured u pedikerskom salonu

Ako imate problema sa zakonom, Saul će se pobrinuti da ne završite u zatvoru. A ako usput imate i koji urastao nokat ili tvrdu kože na stopalima, na putu do Saula možete se riješiti i toga. Saulov ured nalazi se, naime, u jednoj prostorijici odmah iza pedikerskog salona i dok dobivate pravne savjete od Saula, usput možete riješiti i nokte.

saul

2. Jer ima čuvara parkinga kojeg znamo

Prije nego je postao opaki ubojica, dragi nam Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks) bio je brižni djed i čuvar parkinga u Albuquerqueu. Onda su se stvari u Mieovom životu promijenile i spetljao se s mafijom. Kako i zašto? E pa pogledajte seriju.

mike1

3. Jer se Saul Goodman zapravo zove Jimmy McGill

Ime Jimmy McGill nije imalo židovski prizvuk (koji je navodno u odvjetničkim krugovima Albuquerquea imperativ), pa je tako Jimmy sebi dao ime Saul. A kako je ime  Saul Goodman još dodatno zvučalo kao It’s all good man (Sve je dobro, čovječe), za Jimmyja je to bio samo plus.

mcgill

4. Jer ćete uz Saula naučiti kako sakriti ćelavost

Jimmy ne izlazi iz kuće, a da se prije toga nije dobro skockao. Kako njegovom njegovanom izgledu u prilog baš i ne idu kričave čarape, kravata i jedna upadljiva ćela, Jimmy sa sobom uvijek ima češalj kojim prikriva tu nesretnu ćelu.

breakingbad

5. Jer su likovi razvrstani po bojama

Negativci su obučeni u vatrene tonove, a pošteni ljudi u plave, hladnije boje. Iako je simbolike boja bilo i u Breaking Badu (sjetimo se opsesije Marie Schrader s ljubičastom bojom), u ovoj seriji to je izraženo do te mjere da su jedna vrata na Jimmyjevom žutom autu ofarbana u crveno.

jimmy1

6. Jer Saul Goodman ima svoju pravu web stranicu

Za sve prekršitelje zakona, Saul je napravio i svoju web stranicu (bettercallsaul.com) na kojoj se svi znatiželjnici mogu informirati kako doći do dobrog krimi odvjetnika. Na ovoj kič stranici nalaze se neki od najluđih Saulovih slogana.

saul

7. Jer je Better Call Saul zapravo drama

Prvo su autori serije Vince Gilligan i Peter Gould zamislili da Better Call Saul bude komedija od 30 minuta, ali kako su radili na karakterizaciji likova i radnje, odlučili su da je bolje da naprave dramu. Ali onda su shvatili da se komičar Bob Odenkirk našao u ulozi svog života.

>> INTERVJU: Bob Odenkirk (Better Call Saul)

tuco

Komentiraj

Komentara