Audrey Horne/Twin Peaks

7 spin off serija koje nisu nikada zaživjele

Sve dobre serije moraju jednom završiti. Mogu se, naravno, snimati do u nedogled, ali se razvodne i nikome ih više nije gušt gledati. A kako svi koji su uključeni u proizvodnju serije i koji zarađuju od nje, žele što dulje živjeti od njezine slave, uvijek se kuha neka ideja o spin offu. Evo o kojim se spin offovima ozbiljno razmišljalo iako se nikad nisu dogodili.

7. GIRLFRIENDS

Najotkačenija prijateljica Phoebe (Lisa Kudrow) umalo je 2003. postala zvijezda vlastite serije. Iako je Joey (Matt LeBlanc) također imao svoju spin off seriju jednostavno zvanu Joey, priča o Phoebinoj seriji završila je i prije nego što je počela. To jest, osim početnih razgovora o tome, ništa drugo se nije dogodilo. Uz Phoebe je trebala glumiti Aisha Tyler, ponekad se trebao pojavljivati i David Schwimmer, a serija se trebala zvati Girlfriends. Nikada nećemo znati kako bi ispala Phoebina serija, ali uvijek se možemo prisjetiti starih epizoda Prijatelja i njihovog bezvremenskog humora.

6. THE FARM

Dwight (Rainn Wilson) je lud kao puška, a najbolja stvar vezana uz njegove ludorije i spačke je to što se događaju daleko od nas, u nekom drugom uredu. Zbog velike Dwightove popularnosti u U uredu, NBC je zamalo pokrenuo snimanje serije u kojoj bi gledali samo Dwighta i njegov život na farmi (sjećate se kako su se Dwight i Pam uvijek šalili o Dwghtovoj farmi). Uz Dwighta smo u toj seriji trebali gledati i nekoliko generacija njegovih susjeda i rođaka, a serija se, naravno, trebala zvati Farma (The farm).

5. RIPPER

Da je imao malo više sreće, Rupert Giles (Anthony Head) iz Buffy mogao je dobiti svoju seriju koja bi pratila njegove avanture po Engleskoj. Iako serija Ripper nikada nije zaživjela, Joss Whedon još uvijek nije odustao od te ideje. Tko zna, možda za Buffinog učitelja i mentora još uvijek nije kasno.

4. KAREN AND JACK

Karen Walker (Megan Mullally) bila je najotkačeniji i najzanimljiviji lik iz Willa i Grace, tako da nije čudo da je zamalo dobila svoju seriju. S njom se u seriji trebao redovito pojavljivati i Jack McFarland (Sean Hayes), ali su oboje bili malo odbijeni s poraznom gledanošću serije Joey s Mattom LeBlancom. Igralo je ulogu i to što je Megan Mullally nakon završetka Willa i Grace 2006. počela voditi vlastiti talk show. Možda je malo prekasno u 2015. nadati se spin offu, ali da je serija zaživjela, sigurni smo da bi bila smiješna barem upola kao Will i Grace, ako ne i više.

3. THE WINDWARD CIRCLE

Rory Gilmore (Alexis Bledel) imala je puno momaka, ali nijedan nije bio ni do koljena karizmatičnom buntovniku Jessu Marianu (Milo Ventimiglia) koji je živio kod ujaka Lukea i volio čitati knjige. Jedna epizoda Gilmoreica iz 2003. tematizira putovanje problematičnog Jessa u Venice u Kaliforniju kako bi se susreo sa svojim tatom Jimmyjem (Rob Estes). Upravo ta epizoda svojevrsni je pilot buduće serije koja se nikad nije dogodila jer je Warner Bros ipak odlučio da nema love za takav pothvat. U Jessovoj seriji ne bi bilo Rory, nego bi to bila serija o odnosu njega i njegovog tate Jimmyja.

2. MULHOLLAND DRIVE

Ono što je trebala biti spin off serija o Audrey Horne iz Twin Peaksa, završilo je kao film Mulholland Drive s Naomi Watts i Laurom Harring. David Lynch je tek imao početnu ideju serije koja je uključivala Sherilyn Fenn – Audrey je u Kaliforniji i vozi se avenijom Mulholland Drive.  Nažalost, Audrey se nikada nije pojavila u tom neo noir filmu koji je osvojio gledatelje, niti je David Lynch smislio bilo kakvu drugu ulogu za nju.

1. NORM AND CLIFF

Iako je NBC prvotno želio spin off seriju o Normu (George Wendt) i Cliffu (John Ratzenberger) iz Kafića uzdravlje, autori Cheersa nisu bili baš tako sigurni da je to dobra ideja i čak su pet puta odbili NBC-jev prijedlog. Umjesto Norma i Cliffa, Frasier je dobio svoju seriju, a nećemo biti zločesti i reći da nije imala šarma. Onako, na psihijatrijski način.

Komentiraj

Komentara