Klub otpisanih/NBC

7 stvari koje (vjerojatno) niste znali o Klubu otpisanih

Sada već kultna serija Klub otpisanih (Community) prvi se puta premijerno prikazala 2009. godine, u sveukupno šest sezona. Stvorio ju je jedan od kraljeva komedije današnjice – Dan Harmon, a jedna od zanimljivih činjenica koje ste (vjerojatno) znali je ta da je od otkazivanja seriju spasio Yahoo. No još je mnogo zanimljivih stvari koje su se događale oko komedije koja zadire u meta-razinu. Donosimo vam listu od sedam stvari koje (vjerojatno) niste znali o Klubu otpisanih (Community)!

1. Inspiracija su stvarni događaji

Autor serije Dan Harmon išao je na faks gdje je upoznao ljude koji su mu kasnije poslužili kao inspiracija za stvaranje likova iz serije. Uloga Jeffa i Britte inspirirana je samim Harmonom i njegovom djevojkom iz studentskih dana.

2. Dan Harmon je otpušten, pa ponovno pozvan da radi na seriji

Dan Harmon bio je poznat po svome teškom karakteru i time što je navodno zadavao stres drugim ljudima koji su radili na seriji s njim. Nakon treće sezone je otpušten, ali kako je serija krenula gubiti gledanost, ponovno je vraćen za rad na petoj i šestoj sezoni.

3. Abed i Abed

Abed Nadir snima film unutar sam serije, zbog čega je skoro svim fanovima najdraži lik u pomaknutoj komediji Klub otpisanih (Community). Zato je dosta zanimljivo da je lik Abeda Nadira zapravo inspiriran stvarnim čovjekom koji se zove također Abed. Glumac Danny Pudi koji glumi Abeda polu je Poljak i tečno govori poljski.

4.Rad na dvije serije u isto vrijeme

Alison Brie je u vrijeme snimanja Kluba otpisanih također radila i na seriji Momci s Madisona (Mad Men). Ponekad je ujutro bila na setu dramske serije Momci s Madisona, a popodne na setu komedije Klub Otpisanih. Obje serije, nažalost, prestale su se snimati 2015. godine.

5. Improvizacija

U četvrtoj sezoni serije, na kojoj nije radio Dan Harmon jer je u to vrijeme bio otpušten, glumcima je bilo dopušteno improvizirati.

6. Najdugovječniji glumac u seriji

Glumac Richard Erdman koji glumi Leonarda, najiskusniji je glumac u seriji. Naime, Richard je rođen davne 1925. godine, glumom se bavi od 1944.godine i iza sebe ima više od 162 uloge u raznim filmovima i serijama.

7. Donald Glover nije samo glumac

Evo nekoliko zanimljivih činjenica o Donaldu Gloveru. Kao prvo, glumac i scenarist Donald Glover odgojen je kao Jehovin svjedok. Drugo, prvi angažman koji je dobio u televizijskom svijetu bio je posao scenarista u serijama Televizijska posla (30 Rock) i The Daily Show. Treće, poznat je i kao glazbenik Childish Gambino. I četvrto, Glover producent i glumac serije Atlanta, ali i glavni tvorac. Za nju je osvojio Zlatni globus za najboljeg glumca i za najbolju seriju, i još hrpu nagrada.

Komentiraj

Komentara