7 uspješnih glumaca koji nisu nimalo zgodni

Od holivudskih glumaca klasično se očekuje da su visoki, zgodni, s dobrim tijelom poput Brada Pitta ili Ryana Goslinga. No ovih sedam glumaca dokazuju da to nije sve što trebaš imati kako bi imao uspješnu glumačku karijeru. Dapače, ovi momci, iako nisu konvencionalno zgodni, nalaze se među najuspješnijima u filmskoj industriji. I mi ih obožavamo!

>> Vrli novi svijet: Distopijski klasik Aldousa Huxleyja postaje serija

7. Steve Buscemi

Popularni glumac Steve Buscemi bavi se glumom preko 30 godina, a uvijek glumi čudake, ljigavce, gangstere i općenito zanimljive i šarolike likove. Neki od filmovi u kojima je glumio uključuju hitove poput Veliki Lebowski (The Big Lebowski), Reservoir Dogs i Fargo. Također, proslavio se i ulogom u seriji Boardwalk Empire za koju je osvojio Zlatni globus i dvije nominacije za nagradu Emmy.

6. Bill Murray

Bill Murray započeo je svoju karijeru u Saturday Night Live, gdje je proveo tri godine. Iako nije klasično zgodan glavni glumac, fanovi ga obožavaju. Neki od filmova s kojima je stekao slavu su Istjerivači duhova (Ghostbusters) te Beskrajan dan (Groundhog Day).  Popularni filmovi u kojima je glumio uključuju i Izgubljeni u prijevodu (Lost in Translation), The Royal Tenenbaums, Hyde Park on Hudson, St. Vincent i brojne druge.

5. Joe Pesci

Joe Pesci je na glumačkoj sceni više od 50 godina. Otkrio ga je redatelj Martin Scorsese nakon što je glumio u niskobudžetnom indie filmu The Death Collector. U mnogim je filmovima glumio smiješnog psihopata. Filmovi u kojima je glumio uključuju hitove poput Dobri momci ( Goodfellas), Casino, My Cousin Vinny, Sam u kući (Home Alone) i brojnim drugima.

4. Rowan Atkinson

Jedan od najpoznatijih britanskih glumaca, Rowan Atkinson, započeo je svoju karijeru na radiju, gdje je vodio emisiju po imenu The Atkinson People. Film kojim se proslavio je Mr. Bean, a drugi hitovi u njegovoj karijeri su Love Actually, Johnny English te Kralj lavova (The Lion King) u kojem posuđuje svoj glas ptici po imenu Zazu.

3. Adrien Brody

Kad je 2003. osvojio nagradu Oscar, popularni glumac Adrien Brody postao je jedini glumac kojemu je to uspjelo prije 30. godine. U prilog mu ide i to što je zbario Halle Berry. Film s kojima se proslavio je Pijanist (The Pianist) za ojega je osvojio Oscara, a drugi filmovi u kojima je glumio uključuju hitove poput Ponoć u Parizu (Midnight in Paris) u kojem glumi Salvadora Dalija, Zaselak (The Village), King Kong i brojni drugi.

2. DJ Qualls

Glumac Donald Joseph Qualls poznat kao DJ Qualls prvi se put na televiziji pojavio 1998. godine u mini seriji Mama Flora’s Family. Nakon toga, 2000. pojavio se u spotu Britney Spears. To je bio početak njegove karijere, koja je vrtoglavo išla prema gore. Film s kojim se proslavio je Road Trip, a osim brojnih filmova, gledali smo ga i u mnogim serijama poput Legit, Izgubljeni (Lost), Na putu prema dolje (Breaking Bad), Moje ime je Earl (My Name is Earl) i druge.

1. Christopher Walken

Popularni glumac Christopher Walken bavi se glumom još od djetinjstva, no prvu je zapaženu ulogu imao 1953. u seriji The Wonderful John Acton. Otada je glumio u preko sto filmova i serija. Neki od filmova s kojima se proslavio su Pulp Fiction i The Deer Hunter (za ojega je osvojio Oscara za najbolju sporednu ulogu), a glumio je i u filmovima poput Ulovi me ako možeš (Catch Me if You Can), Seven Psychopaths, Psi rata (The Dogs of War) i brojnim drugima.

>> Pakleni šund: Male tajne iza jednog od najboljih filmova svih vremena

Komentiraj

Komentara