7 zanimljivih filmova o varalicama raznih vrsta

Prevaranti u svom poslu mogu biti umjetnici. Oni mogu lagati, varati i obmanjivati, a svejedno te mogu osvojiti svojim šarmom i varke će im poći za rukom. Može se reći da u njihovom radu postoji nekakva magija (ne nužno ona dobra i legalna), a ovih sedam filmova otkrivaju tajne i trikove slavnih varalica.

>> 10 jako trash filmova koje volimo

Neki od filmova na ovoj listi rađeni su i po istinitim pričama (što ne znači da želimo reći da biste i vi trebali biti varalice!) Želimo reći – uživajte u ovih sedam zanimljivih filmova o varalicama raznih vrsta!

7. American Hustle/Američki varalice

Američki varalice (American Hustle) su Irving Rosenfeld (Christian Bale) i Sydney Prosser  (Amy Addams) u ovoj krimi crnoj komediji iz 2013. godine. Film je zaradio deset nominacija za Oscar, a Bale i Addams bili su nominirani za najbolje glumce. Iako Američki varalice nisu osvojili nijedan Oscar, njihove prevare su vrijedne gledanja!

6. The Usual Suspects/Privedite osumnjičene

Privedite osumnjičene (The Usual Suspects) kultni je film iz 1995. godine s  jednim od najpopularnijih glumaca današnjice u glavnoj ulozi – Kevinom Spacyjem. Spacey pak glumi jednog od najvećih prevaranata, lika na kojemu je izgraido svoju holivudsku karijeru – Keyser Söze.

5. Who Am I – Kein System ist sicher

Uzbudljiv i napet njemački film Who Am I – No System Is Safe (Who Am I – Kein System ist sicher) iz 2014. godine priča je o njemačkim hakerima i kriminalnim hakerskim organizacijama. Gledali ste Mr. Robota? Vrhunski prevaranti u ovom filmu su Benjamin i njegovi hakerski prijatelji.

>> 8 filmova za koje će vam trebati titlovi

4. Catch Me If You Can/Ulovi me ako možeš

Film temeljen na istinitom događaju, Ulovi me ako možeš (Catch me If You Can) prati život prevaranta Franka Frank Abagnalea Jr., i prvi je film na ovoj listi s Leonardom DiCaprijom u glavnoj ulozi, no ne i posljednji. Čini se da Leonardo voli glumiti prevarante.

3. The Wolf Of Wall Street/Vuk s Wall Streeta

Vuk s Wall Streeta (The Wolf of Wall Street) film je po istinitom događaju iz 2013. godine, i drugi film na ovoj listi s Leonardom DiCaprijom u glavnoj ulozi. DiCaprio glumi Jordana Belforta, vrhunskog prevaranta s Wall Streeta.

 2. Monsieur Verdoux (1947)

Monsieur Verdoux film je iz 1947. godine s legendarnim Charliejem Chaplinom u glavnoj ulozi. Chaplin se pojavljuje kao prevarant prve klase Monsieur Verdoux, a naravno da film sadrži i genijalan Chaplinov monolog koji se ne propušta!

1. The Talented Mr. Ripley/Talentirani gospodin Ripley

Talentirani gospodin Ripley (The Talented Mr. Ripley) snimljen je 1999. godine , s popularnim nagrađivanim glumcem Mattom Damonom u glavnoj ulozi prevaranta – Toma Ripleyja. Prevarant vrhunskog stila, film koji se ne propušta!

Komentiraj

Komentara