7 životnih lekcija koje smo naučili od Dextera

Dexter Morgan osebujna je i kompleksna ličnost čiji se život zahvaljujući nizu faktora malo oteo kontroli. Iako se ne bi smjeli povesti za njegovim primjerom (ubijanje je loše, jel), evo nekih životnih lekcija koje nas je Dexter uspio naučiti kroz 8 sezona. Svako zlo za neko dobro.

1. Provaljivanje u tuđe kuće ne zahtijeva neki poseban trud

Kroz cijelu seriju gledamo Dextera kako bez problema provaljuje u tuđe kuće, stanove i automobile. Kad može on, zašto ne bi mogli i mi? Dobro, nije baš moralno, ali čisto da znamo da se s ukosnicom može štošta.

dexter

 2. Nemaju sva braća i sestre jednak odnos

Dexter i Deb Morgan imaju jedan od najbizarnijih bratsko-sestrinskih odnosa kojima smo imali prilike svjedočiti na televiziji. Iako je Dexter u Debrinom životu uzrokovao puno patnje i jada, ona ga i dalje voli. Štoviše, u 7. sezoni priznala je da je zaljubljena u njega.

deb morgan

3. Ok je nositi istu majicu svaki dan

Naravno, pod uvjetom da imaš desetke identičnih majica koje možeš mijenjati. Još od početka serije Dextera viđamo kako u svojim pohodima svaku večer na sebi ima jednu te istu majicu. Radi li se o jednoj jedinoj majici ili Dexter ima tucet istih takvih, ostaje nam da pogađamo.

dexter-shirt

4. Ništa lakše od krađe mrtvaca iz bolnice

Kada vidimo na koji način Dexter iznosi mrtvo tijelo iz bolnice, čini nam se da svatko može otići u lokalnu bolnicu i maznuti neko mrtvo tijelo. Čovjek bi rekao da će Dextera bolničko osoblje zaustaviti u krađi tijela svoje sestre, ali u bolnici ili nema nikoga ili im je svejedno što neki sumnjiv lik odvozi mrtvo tijelo.

dexter-deb-dies

5. Miami je navodno pun ubojica

Tko putuje za Miami, neka se oboruža oružjem za obranu. Miami je navodno prepun serijskih ubojica i drugih ljudi koji bi dali sve da nam učine nažao.

E17TVa

6. Popričaj s mrtvima kad si u nevolji

Kadgod se nađeš u bezizlaznoj situaciji, ne bi bilo loše da kao i Dexter popričaš s nekim mudrim mrtvacem iz svoje obitelji. Naime, Dexterov otac Harry svaki čas se pojavljuje i Dexteru daje savjete. Uglavnom su to savjeti psihopatske naravi, ali mora se priznati da se Dexterov tata barem trudi.

harry dexter

7. Unutarnji dijalozi prava su terapija

Kada Dexter ne priča sa svojim mrtvim ocem, onda vodi dijaloge sam sa sobom. Još od prve epizode upoznali smo se s Dexterovom navikom da s nama dijeli svoje unutarnje monologe i govori nam što mu je na pameti.  Mora da djeluje jako iscjeljujuće na um.

dexter4

Komentiraj

Komentara

Tags