8 divnih gradova koji postoje samo u serijama

Neka od najljepših mjesta i neke od najljepših gradova koja smo imali prilike vidjeti u serijama, zapravo su izmišljena mjesta. Ako nemamo bujnu maštu ili televizor, do tih gradova ne možemo doći. Svi izmišljeni gradovi koji se nalaze na ovoj listi lijepi su na svoj način, i nisu rangirani po tome koji nam je najljepši. Htjeli bismo, barem na kratko, živjeti u svakom!

>> Klub 250+ (12 dugovječnih serija, a nisu sapunice!)

1. Kraljev Grudobran (Igra prijestolja/ Game of Thrones)

Glavni grad sedam kaljevstava zapravo je naš Dubrovnik. Za potrebe serije, malo vizualno modificiran, ali itakako stvaran. I što je najbolje, dovoljno blizu da odemo živjeti u njega. Kraljev grudobran navodno je jako prljav i smrdljiv grad i da živite u svijetu u kojem živi i pati se ekipa iz Igre prijestolja, vjerojatno ne bi poželjeli otputovati tamo. Tron na kojem sjedi kralj sedam kraljevstava napravljen je od mačeva poraženih neprijatelja i onaj vladar koji se na tronu uspije porezati, svoje krune nije ni dostojan.

HBO

 2. Storybrooke (Jednom davno/ Once upon a time)

U početku možda nije bilo lijepo živjeti u gradu koji je pod kletvom zle vještice, ali kada je kletva razbijena, grad su preplavili pravi pravcati likovi iz bajki. A što je ljepše nego živjeti u bajkovitom gradu i svaki dan viđati Snjeguljicu, Princa, Petra Pana i druge predivne likove?

ABC

3. Stars Hollow (Gilmorice/ Gilmore girls)

Šarmantni američki gradić u kojem su živjele mama i kći Gilmore taman je po mjeri čovjeka. Dovoljno velik da ima sve što ti treba, a opet dovoljno malen da se svi u njemu poznaju i jednom tjedno održavaju mjesne sastanke za dobrobit grada. Da možemo, rado bi kušali poznatu Lukeovu kavu i otišli na obilnu večeru kod Roryine bake.

THE CW

4. Tree Hill (One Tree Hill)

Smješten u Sjevernoj Karolini, Tree Hill je gradić u kojem ima jako puno drame (obiteljske i ljubavne) i u kojem se svi poznaju. Kako se tinejdžeri iz serije najviše bave sportom, radnja se često odvija na košarkaškim terenima u gradu.

THE CW

5. Sunnydale (Buffy ubojica vampira/ Buffy the Vampire Slayer)

Grad u kojem obitava mlada Buffy i koji je mjesto najezde vampira zapravo je gradić u Kaliforniji. U gradu od 38.500 stanovnika ima nekoliko srednjih škola, 43 crkve, mali privatni fakultet, muzej, zološki vrt, jedna skromna glavna ulica i čak 12 gotičkih groblja. Možda nije baš najbolji grad za život zbog konstantne smrtne opasnosti i uličica koje podsjećaju na horor filmove, ali svakako bi bilo zanimljivo posjetiti ta gotička groblja. Po danu, naravno.

THE WB

6. Twin Peaks

Izmišljeni grad Davida Lyncha i Marka Frosta imao bi više šarma kada ljudi u njemu ne bi bili toliko tajnoviti i izopačeni. Mora se priznati da su vodopadi i lokalne drvene kuće i kolibe mjesto gdje bi se rado uvukli i ugrijali tijekom zimskih dana. A kako je Twin Peaks vjerojatno vrlo hladan grad, kod Norme Jennings popili bi šalicu crne kave i pojeli vruću pitu od višanja.

Showtime

7. Springfield (Simpsoni/The Simpsons)

Vjerojatno ne postoji razvijeniji, živopisniji i zeleniji fikcijski gradić od Sprinfielda. U njemu se događaju najluđe stvari, žive najluđi likovi i kada je na rubu katastrofe, ipak se svaki puta uspije oporaviti i vratiti u prvotno stanje. Bilo bi lijepo živjeti u Springfieldu, ali možda samo jednu epizodu.

Fox

8. Cicely (Život na sjeveru/ Northern Exposure)

Malen i izoliran grad na Aljasci smješten je na rubu divljine i dom je raznih ekscentrika i samotnjaka. Sobovi slobodno šetaju ulicama, šuma je blizu, čistog zraka ima napretek, a u lokalnoj kavani svatko poznaje svakoga. Sjevernjačka idila, jednom riječju!

CBS

Komentiraj

Komentara