8 najdražih Disney zlikovaca

Obožavamo dobre i drage Disney junake za koje uvijek svim srcem navijamo, ali da nije zlikovaca koji im zagorčavaju život, predivni Disney filmovi ne bi bili tako zanimljivi i napeti kakve ih znamo.

1. Cruella (101 Dalmatinac/ 101 Dalmatians)

Ova zla ljubiteljica krzna prijetnja je svim životinjama, a dat će sve da se dočepa slakih malih Dalmatinaca od kojih želi napraviti kapute.

cruella

2. Kraljica (Snjeguljica i sedam patuljaka/ Snow White and the Seven Dwarfs)

Žena koja jednostavno nije mogla podnijeti da postoji netko ljepši od nje, pa je činila sve što je u njezinoj moći da tu osobu (lijepu, nježnu Snjeguljicu koja nikom ništa nije skrivila) izbriše s lica zemlje.

queen

3. Jafar (Aladin/ Aladdin)

Jafar je jedan od najsnalažljivijih zlikovaca i odličan je u svojim transformacijama u sultana, kobru, duha iz boce i starog bogalja. Jafarova zloća je toliko velika da je spreman uništiti svakoga tko se pokaže kao prijetnja njegovim bolesnim naumima.

jafar

4. Ursula (Mala sirena/ The Little Mermaid)

Vrsna manipulatorica koja iz hobija skuplja duše da bi ih natjerala da žive u mizeriji do kraja života.

ursula

5. Kapetan Kuka (Petar Pan/ Peter Pan)

Jednoruki pirat Kapetan Kuka odrekao se plovidbe dalekim morima samo da bi se osvetio Petru Panu koji mu je uništio život.

hook

6. Zlurada (Trnoružica/ Sleeping Beauty)

Zlurada je zla kuma koja nije pozvana na krštenje princeze Aurore i to ju je toliko razljutila da je proklela mladu princezu. Zlurada je velikodušna u dijeljenju kletvi i bacanju munja, a zna se pretvoriti i u velikog ljubičastog zmaja.

maleficent

7. Stromboli (Pinokio/ Pinocchio)

Zli lutkar koji spaljuje svoje marionete kada ostare i više ne mogu nastupati voli novac više od svega. Kada u Pinokiju ugleda veliki novčani potencijal, otme ga i natjera na prisilan rad.

stromboli

8. Zla maćeha (Pepeljuga/ Cinderella)

gumb

Pepeljugina zla maćeha ne spušta se tako nisko da Pepeljugu fizički maltretira, ali psihičko mučenje kojemu je izložena jadna Pepeljuga gore je od bilo čega.

lady

Komentiraj

Komentara