Top of the Lake/BBC/Pickbox

8 nekonvencionalnih preporuka serija za Noć vještica

Noć vještica se bliži, a tako su sve bliže i preporuke serija i filmova u kojima možete guštati za ovu mračnu i mističnu noć. Lista koja je pred vama sastoji se od devet nekonvencionalnih preporuka – radi se o serijama, i to sve mahom odličnim serijama, vrijednim gledanja čak i kad nije Noć vještica.

8. Top of the Lake

Serija je uznemirila duhove, gledatelji su se napokon uvjerili u neizmjerni talent glumice Elisabeth Moss (Momci s Madisona, Sluškinjina priča), a sada se vraća pojačana dvama velikim glumačkim imenima: Nicole Kidman i Gwendoline Christie (popularna Brienne of Tarth iz Igre prijestolja). Top of the Lake gledajte na Picboxu.

>> Top of the Lake: Neprepoznatljiva i neodoljivo dobra Nicole Kidman u novoj sezoni 

7. The Fall

2

Zašto je na ovoj listi: Gillian Anderson je seksi, serija je dark

Osim odličnih Dornana i Anderson, u Padu se pojavljuju i Colin Morgan, John Lynch, Valene Kane, Emmett J. Scanlan, Stuart Graham, Bronagh Waugh i Aisling Franciosi, a seriju je kreirao i napisao Allan Cubitt koji, unatoč potvrdi da će treća sezona Pada biti i posljednja, navodno ima još mnogo ideja koje bi seriji ipak mogle produljiti život.

6. Kobna noć/The Night Of

3

Zašto je na ovoj listi: da se možete opustiti uz jednu finu krimi seriju

U glavnim su ulogama John Turturro kao borbeni branitelj i Riz Ahmed kao njegov mladi pakistansko-američki klijent, a u središtu je priče brutalno ubojstvo mlade žene na manhattanskom Upper West Sideu. Pokrenuta je policijska istraga, a osumnjičeni je uhićen i zatvoren – to je simpatičan, skroman student koji je zajedno s obitelji bačen u jamu njujorškog kaznenopravnog sustava.

 5. Opaki grad/Wicked City

1

Zašto je na ovoj listi: because serijski ubojica, Los Angeles, rock’n’roll i kokain

Dobro došli u Los Angeles, oko 1982. godine, gdje se sve vrti oko rock’n’rolla i kokaina na Sunset Stripu. No nije sve šareno i ludo kao što se na prvu možda čini jer je serijski ubojica na slobodi i vreba djevojke koje se dolaze proslaviti. Detektivi Jack Roth i Paco Contreras pak vrebaju njega i to im je dosad najteži slučaj na kojem su radili. Onaj kojeg traže, a to još ne znaju, jest Kent Grainger, tragična duša koja traži pozornost i krene u ubilački pohod kako bi stekao slavu…

4. Sense8

5

Zašto je na ovoj listi: Elementi znanstvene fantastike, psihološke drame, trilera, akcije, uz dodatak humora, ljubavnih romansi i horora

Sjećate li se filmskog serijala Matrix? Jeste li gledali O za Osvetu (V for Vendetta)? Kako vam se svidio Atlas Oblaka (Cloud Atlas) ili Speed Racer i što svi ovi filmovi imaju zajedničko? Producentski tim zaslužan za njihovu realizaciju, kultni bratsko-sestrinski duo The Wachowskis, u lipnju je prošle godine nakon niza filmskih uspješnica zakoračio i u serijski svijet.

3. Doba vodenjaka/Aquarius

1

Zašto je na ovoj listi: because Charles Manson

Svojeglavi detektiv Sam Hodiak dobije neočekivani poziv u pomoć od stare prijateljice Grace Karn, kojoj je nestala kći Emma. Vijest o tome ne smije izaći u javnost zbog političke karijere njezina muža, a sumnja se na novi hipijevski kult koji predvodi misteriozni Charles Manson. Hodiak i mladi kolega Brian Shafe, koji istražuje novi priljev heroina u Los Angeles, započnu istragu tijekom koje će obojica preispitati svoj osjećaj za pravdu i policijski poziv. Hodiak će brzo shvatiti da se iza Emmina nestanka krije mnogo više nego što su mislili…

2. Westworld

2

Zašto je na ovoj listi: strašno je pomisliti da ovo može biti naša realnost, a mi toga nismo ni svjesni

Serija inspirirana istoimenim filmom iz 1973. redatelja Michaela Crichtona o futurističkom tematskom parku naseljenom umjetnim bićima. Dobro došli u Westworld! Otkrijte svijet u kojem svaki ljudski apetit može biti zadovoljen.

>> TOP 10 POST-APOKALIPTIČNIH SERIJA

1. Black Mirror

1

>> 9 kontroverznih, ali kultnih filmova

Zašto je na ovoj listi: crna, mračna, futuristička, ova serija je evanđelje tame

Zanimljiva parabola generacije Twittera, “Crno zrcalo” zadire u kolektivnu nelagodu suvremenog svijeta. Satirična verzija bliske budućnosti. Društvo živi u svijetu uređenom poput košnica, ljudi su stiješnjeni u sobama poput pčelinjih saća s golemim televizorima na zidu, a u društvo izlaze samo kako bi naizgled besmisleno vježbali na sobnim biciklima dok se zatupljujući “reality showovi” i nagradne igre prikazuju ukrug na ekranima ispred njih.

Komentiraj

Komentara