Broad City/foto: Lane Savage

8 serijskih prijateljstava koja su nas dirnula u dušu

Romanse u serijama su super, ali ipak nema ništa do dobrog prijateljstva. Bilo da s prijateljem trebaš podijeliti čokoladicu, luđački plesati u klubu ili ga tješiti kada je tužan, sve stvari koje radiš imaju veću težinu kada su napravljene u dvoje. Da put dobrog prijateljstva nitko nikada ne može prepriječiti, govore nam ova lijepa serijska prijateljstva.

8. Zack i Screech (Zvono kao spas/Saved by the Bell)

U stvarnom svijetu rijetko je prijateljstvo između dječaka popularnog u školi i tipičnog štrebera s čudnim smislom za humor, ali ovaj dvojac bio je nerazdvojan. Kako u školi, tako i izvan nje. Američka tinejđerska serija Zvono kao Spas (ako se itko uopće sjeća ovog hrvatskog prijevoda serije Saved by the Bell) emitirala se od 1989. do 1993. godine.

7. J.D. i Turk (Stažisti/Scrubs)

Ne bi se željeli razboljeti, pa dopasti ovim likovima u ruke… Ali mora se priznati da im je život na poslu čista zabava i ludilo. Uz malo rada tu i tamo, naravno. JD i Turk nerazdvojni su prijatelji, koji apsolutno sve dijele. Njihova pjesma “It’s Guy Love, betwwen two guys” zaista nadahnjuje. Stažiste (Scrubs) gledali smo od 2001. do 2010. godine.

6. Howard i Raj (Teorija velikog praska/ The Big Bang Theory)

Najslađe muško prijateljstvo koje nas uči da se nemamo zašto sramiti poljubaca, zagrljaja, zajedničkih popodnevnih spavanja… Najbolji prijateljski brak koji se može zamisliti nastao je između Howarda Wolowitza i Rajesha Koothrappalija. Jedanaesta sezona Teorije velikog praska (The Big Bang Theory) počinje s emitiranjem 25. rujna.

>> Vodič kroz premijere serija za rujan 2017.

5. Jack i Karen (Will i Grace/Will And Grace)

Will i Grace su fora, ali pravi duo iz pakla su Jack i Karen. Šteta što oni nisu imali svoju seriju! Nadolazeća moderna verzija Will i Grace (Will And Grace) već je obnovljena za drugu sezonu od 13 epizoda, nakon što je prva, koja starta 28. rujna na NBC-ju, dobila dodatne četiri epizode (ukupno će ih biti 16).

4. Cory i Shawn (Dječak upoznaje Svijet/Boy Meets World)

Najbolje dječje prijateljstvo uz koje su odrastali svi klinci devedesetih. Cory i Shawn su bili oslonac jedan drugome, a i u sve najluđe pustolovine su odlazili skupa. Popularna serija Dječak upoznaje Svijet (Boy Meets World) emitirala se od 1993. do 2000. godine.

3. Joey i Chandler (Prijatelji/Friends)

O ovome tandemu, Joeyju i Chandleru, koji dolaze iz jednog od najpopularnijih sitcoma današnjice, Prijatelji (Friends), nije potrebno ništa drugo reći osim da su najbolji cimeri svih vremena. Gledali smo ih u sveukupno 13 sezona, od 1994. godine. A ako baš mislite da ste istinski fan Prijatelja, bacite oko na ovaj članak i na temelju Raheline frizure pogodite o kojoj se sezoni radi:

>> Koliko dobro poznaješ Prijatelje? Pogodi o kojoj se sezoni radi na temelju Racheline frizure!

2. Abbi i Ilana (Broad City)

Abbino i Ilanino ludiranje nema kraja i najbolji je uvid u živote dvadeset-i-neštogodišnjaka u velikom gradu. Ako želite naučiti kako u vagini prošvercati marihuanu, ova serija je za vas. A ako ne, ima još štošta što vas ove dvije otkačene cure mogu naučiti. Broad City obnovljen je za četvrtu sezonu, koja starta u srijedu, 13. rujna.

>> Broad City 4: nova sezona izgleda obećavajuće (TRAILER)

1. Sophia, Blanche, Rose, Dorothy (Zlatne djevojke)

Zlatne djevojke zauzimaju prvo mjesto, jer, budimo realni, tko može pored silne životne mudrosti, u šezdeset i nekoj živjeti s cimerima? Ne samo da su sačuvale zdravu pamet, zabavljale se, izlazile, još su stizale tu i tamo spustiti jedna drugoj. Svaka čast!

Komentiraj

Komentara