8 zombi filmova potrebnih za zdravu probavu

Kad je bolje vrijeme za gledanje zombi filmova nego za Noć vještica? Ako mislite da ste imuni na čari apokalipse, promislite opet! Ova top lista sadrži osam zombi filmova koji će vas prodrmati i razuvjeriti.

>> 5 novih hororaca idealnih za Noć Vještica

8. 28 DAYS LATER (2002)

Britanski post apokaliptični horor proglašen spasiteljem zombi filmova.Iznimno zarazni virus je pušten na ulice Velike Britanije nakon što grupa aktivista oslobodi čimpanze na kojima su se provodili eksperimenti što izazove društveni kolaps i opći kaos. Protagonist Jim se budi iz kome i pronalazi napušten grad.

7. ZOMBIELAND (2009)

Američka post apokaliptična zombi komedija čiji nastavak je nedavno došao u kina. Stidljivi student koji pokušava doći do svoje obitelji u Ohiou, raspištoljeni luđak koji traži svoj najdraži slatkiš i par sestara koje žele doći do određenog lunaparka se udruže i putuju zombijima preplavljenom Amerikom.

6. TRAIN TO BUSAN (2016)

 

Južno korejski apokaliptični zombi triler. Radnja prati borbu za život grupe putnika na vlaku od Seoula do Busana za vrijeme izbijanja zombi epidemije.

5. DEAD SNOW (2009)

Norveška zombi komedija. Grupu studenata medicine na skijaškom odmoru počnu proganjati zombi nacisti.

4. 28 WEEKS LATER (2007)

  

Američki drama-horor-triler i produžetak svijeta prikazanog u filmu 28 days later. Radnja se odvija šest mjeseci nakon što je virus bijesa zahvatio populaciju Velike Britanije. Američka vojska je pomogla osigurati malo područje u Londonu za preživjele ljude, ali stvari izmaknu kontroli.

3. SHAUN OF THE DEAD (2004)

Britanska horor komedija. Glavni lik Shaun vodi nezanimljiv život sve dok monotoniju ne prekine zombi apokalipsa.

2. BRAINDEAD (1992)

Poznat još i kao Dead Alive, Braindead je novozelandska horor komedija. Majku mladića Lionela ugrize sumatranski majmun nakon čega ona oboljeva i umire samo da bi se vratila kao utvara koja proždire sve od kućnih ljubimaca do ljudi.

1. WORLD WAR Z (2013)

Američki avanturistički akcijski horor. Bivši zaposlenik UN-a se utrkuje sa vremenom kako bi zaustavio epidemiju koja prijeti izumiranjem čovječanstva.

>> 7 hororaca koje ćete dugo pamtiti

Komentiraj

Komentara