9 stvari koje (vjerojatno) niste znali o seriji Breaking Bad

Kada se tek pojavila, pomaknuta serija Na putu prema dolje (Breaking Bad) o dilerima koji kuhaju metamfetamin zadobila je neviđenu popularnost. U sveukupno pet sezona, ova akcijska kriminalistička narko serija uspjela je od nas napraviti bingere prve klase.

Serija Na putu prema dolje (Breaking Bad) osvojila je mnogobrojne nagrade – šesnaest prestižnih televizijskih nagrada Emmy, osam nagrada Satelit, dva Zlatna Globusa, dvije nagrade “Peabody”, dvije nagrade Udruženja filmskih kritičara, četiri nagrade Udruženja televizijskih kritičara. Cranston je četiri puta osvojio televizijsku nagradu Emmy u kategoriji najboljeg glavnog glumca, Aaron Paul je osvojio tri Emmyja u kategoriji najboljeg sporednog glumca, a Anna Gunn osvojila dva Emmyja u kategoriji najbolje sporedne glumice. 2013. godine serija Na putu prema dolje ušla je u Guinnessovu knjigu rekorda kao kritičarski najbolje ocijenjena serija svih vremena.

>>  INTERVJU: Anna Gunn u ulozi Skyler (Breaking Bad)

S obzirom na to da se Na putu prema dolje nalazi na popisu najboljih serija današnjice, donosimo vam 9 stvari koje (vjerojatno) niste znali o ovoj mega-popularnoj seriji autora Vincea Gilligana s Bryanom Cranstonom u ulozi Waltera Whitea!

1. Smrti

Tijekom pet sezona serije, na ovaj ili onaj način svjedočili smo ukupno 250 smrti.

2. Jesse Pinkman

Vince Gilligan i ostatak producentske ekipe planirao se već krajem prve sezone riješiti Jesseja Pinkmana, ali srećom su na vrijeme shvatili su da im je Jesse prevažan lik.

pinkman

3. George R.R. Martin

Nakon odgledane 5. sezone serije, George R.R. Martin, tvorac Igre prijestolja i krivac za smrti svih nam dragih likova, izjavio je da je Walter White veći monstrum od bilo kojeg lika iz Igre prijestolja i da će u svojoj sljedećoj knjizi definitivno nešto učiniti po tom pitanju.

george r r

4. Jesse Pinkman #2

Aaron Paul (iliti ga Jesse Pinkman) nikada nije išao ni u kakvu školu za glumu.

jesse

5. Tuco Salamanca

Da glumac Raymond Cruz nije dobio jednu od glavnih uloga u seriji The Closer, producenti su imali namjeru zadržati meksičkog gangstera Tuca Salamancu kroz cijelu 2. sezonu jer su bili oduševljeni njegovom glumom.

tuco

6. Gustavo Fring

Nakon što su ostali bez Tuca, producenti su se domislili lika koji će biti njegova čista suprotnost i koji će biti strašan na jedan drugi način. Gustavo Fring je unatoč svojoj ležernoj pojavi uspio svima utjerati strah u kosti.

gustavo

7. Smrt Jessejeve djevojke

Bryan Cranston plakao je 15 minuta nakon scene u kojoj Walter White pusti djevojku Jesseja Pinkmana da umre od predoziranja.

jane

8. Obilježavanje Mikeove smrti

Kada se snimala epizoda u kojoj Walter ubije Mikea, cijela glumačka ekipa taj dan nosila je crne vrpce oko ruke kako bi se oprostili od Mikea.

mike walter

9. Beba Holly

Kada se Walterova kćer Holly rodi, dobije ime po Holly Rice, djevojci autora serije Vincea Gilligana.

>> Bryan Cranston pronašao glavnog glumca za Dangerous Book for Boys

baby holly

Komentiraj

Komentara