Agatha Christie: The ABC Murders – John Malkovich o ulozi Poirota

Slavni detektiv Hercule Poirot lovi serijskog ubojicu koji žrtve ubija abecednim redom, a na svakome mjestu zločina ostavlja samo vozni red vlakova. Početak je to brutalne priči o nasilju i lažima neprikosnovene kraljice kriminalističkih romana Agathe Christie u adaptaciji scenaristice i producentice Sare Phelps, gdje Poirot mora dovesti u pitanje vlastiti integritet i prošlost da bi ulovio ubojicu.

Samo na Pickbox TV-u od petka, 18. siječnja pratite ovu šokantnu mini seriju, Agatha Christie: Ubojstva po abecedi, što je ujedno i naziv njezina klasika objavljenog 1936. godine.

>> Mjesečni pregled noviteta na Pickboxu: Agatha Christie: The ABC Murders, Vikinzi, The Truth About Harry Quebert Affair…

JOHN MALKOVICH O ULOZI POIROTA 

U seriji Agatha Christie: Ubojstva po abecedi (The ABC Murders) glume Rupert Grint i Tara Fitzgerald, a najveće iznenađenje je da ulogu Herculea Poirota igra nitko drugi doli – John Malkovich!  „Ovo je jedna sasvim drukčija Agatha Christie. Brutalnost i ružnoća možda nisu prve dvije riječi na koje pomislite kada vam je netko spomene. No ova serija doista je neugodna i mračna. I mislim da je to dobra stvar“, izjavila je Sarah Phelps bez čije fascinantne adaptacije ne bi bilo moguće da glumac kalibra Johna Malkovicha uopće bude zainteresiran za ulogu Herculea Poirota.

„Nisam stručnjak za romane Agathe Christie, a po mom iskustvu, ako poznajete roman na kojem se temelji serija ili film vrlo dobro, to može biti samo problem. Zato mislim da je zaista odabir Sare Phelps što će naglasiti, a što ne. Poirot je netko tko je živio u Engleskoj već 20 godina kada je naša priča počela. Mislim da je to važno na mnogo razina“, rekao je John Malkovich koji se našao u ulozi pomalo drukčijeg Poirota nego što su se njegovi obožavatelji naviknuli. „Poirot je blizu kraja svog života i pomalo je zaboravljen. Ovdje je riječ  o odličnim karakternim ulogama i, naravno, dobrom scenariju.“

ZVIJEZDA HARRYJA POTTERA 

Rupert Grint, koji tumači Croma i poznat je ponajviše po filmskim nastavcima Harryja Pottera, bio je oduševljen kada je saznao s kim će dijeliti radne trenutke. „Bio sam jako uzbuđen kada sam saznao da će John Malkovich tumačiti ulogu Poirota. Njegov sam dugogodišnji obožavatelj. On ima kvalitete mističnog lika i zaista nisam znao što očekivati od njega na setu, no bilo je odlično. Kad sam prvi put snimao s njim, nisam mogao ostvariti kontakt očima jer sam bio toliko uzbuđen. Nevjerojatan je. Sama  njegova prisutnost stvara neku posebnost u sobi. On je jako samouvjeren drži sve pod kontrolom i to je začuđujuće gledati“.

Od 18. 1. na kanalu Pickbox TV u sklopu MAXtv-a petkom u 21:00

Fenomenalnu adaptaciju romana Agathe Christie gledajte od 18. 1. na kanalu Pickbox TV u sklopu MAXtv-a petkom u 21:00.

>> The Truth About the Harry Quebert Affair: 5 razloga za gledanje nove misteriozne serije

Komentiraj

Komentara