Arrested Development: Zaboravite ljetnu premijeru, peta sezona izlazi već krajem svibnja! (VIDEO)

Nedugo nakon što smo najavljivali remix četvrte i izlazak pete sezone, Netflix nas je ugodno iznenadio objavom službenog trailera serije Arrested Development. Serija, koja je jedan od prvih Netflixovih revival projekata, je već neko vrijeme na pauzi. Sedam je godina prošlo između treće i četvrte sezone, dok smo punih pet godina čekali nastavak koji bi, prema neslužbenim informacijama i prema onome što možemo iščitati iz trailera, trebao biti drukčiji od fragmentirane četvrte sezone i ”vratiti” seriju njenoj klasičnoj formi.

>> 5 krivih i neistinitih stvari u seriji The Crown

Nove epizode!

Mnogi su fanovi bili i razočarani fragmentiranošću četvrte sezone, posebice zbog manjkave interakcije između protagonista serije, interakcije koja je cjelokupni narativ činila specifičnim i prepoznatljivim. Reizdanje četvrte sezone, koju je Mitch Hurwitz izvukao iz prethodne kolažirane verzije umreživši odvojene narativne linije, pokazuje kako su Hurwitz i ekipa čuli fanove i odlučili ispraviti propuste. Trailer pete sezone pak sugerira da bi u novom nastavku trebali ponovno gledati ekipu Arresteda na okupu. Nakon eksperimentiranja s četvrtom sezonom, izgleda da će nove epizode nastojati ”vratiti” čar ove legendarne serije.

No, nameće se pitanje – ima li serija još uvijek ”ono nešto”? Vjerovat ćemo da ima. Do izlaska novih epizoda i nove sezone nema još mnogo vremena. Netflix je izbacio reizdanje četvrte sezone, tako da imamo sasvim dovoljno sati na raspolaganju da pogledamo i pregledamo paket od 22 epizode kroz koje je Hurwitz postavio u odnos ono što je u prethodnoj sezoni bilo odvojeno. Iako je vjernim gledateljima poznato što se događalo s protagonistima, gledanje nove verzije četvrte sezone pruža jedno drukčije i svježije iskustvo. I to je ono što nam je potrebno prije pete sezone, koja ne izlazi ”nekad tokom ljeta”, kako je to formulirao Henry Winkler. Ne, nove epizode stižu mnogo, mnogo ranije: Arrested Development stiže (već) 29. svibnja!

>> Peaky Blinders: Tvorac serije Steven Knight potvrdio šestu i sedmu sezonu i najavio – balet?

Komentiraj

Komentara